РОДИТЕЉИ ОШИШАЛИ ЋЕРКЕ У СТРАХУ ОД „МАЛЧАНСКОГ БЕРБЕРИНА“ Отимао и силовао девојчице, јурили су га хеликоптерима, а сада је опет на СЛОБОДИ

Мештани Малче и суседних нишких села у страху су након што се пронела вест да је после 12 година проведених иза решетака на слободу изашао Нинослав Јовановић (45), силоватељ деце познатији као „Малчански берберин“. Језив надимак је добио због изопачене маније да пре сексуалног злостављања шиша своје жртве.

малчански берберин
Фото: Youtube printscreen

Јовановић је 2006. године осуђен на 15 година затвора јер је једну дванаестогодишњакињу силовао, а другу покушао да силује, претходно им ошишавши косу маказама. Из затвора је изашао у почетком јануара ове године. Од тада траје забринутост и агонија родитеља у Малчи.

– Девојчице које су имале дугу косу родитељи су ошишали јер знају да манијака узбуђује да шиша своје жртве. Никоме није свеједно јер знају о каквом се манијаку ради. Увече их не пуштају касно да излазе из куће јер се плаше за њихову безбедност – каже један од мештана Малче.

Мештани причају да је Јовановића породица прихватила по изласку са робије и да за сада није правио никакве инциденте. Али, немир уноси то што га већ месец дана не виђају.

– Нема га већ месец дана, не виђамо га. Прича се да се смуца по Нишу. Ко зна шта тај ради, направиће поново нешто, сигурни смо у то. Људи кажу да га виђају по Нишу, али га нема у Малчи. Не верујемо да нешто ради јер тај не воли никакав посао. И раније се бавио преварама, у Неготину и Зајечару су га звали “шериф” – прича други Малчанин.

Јовановићево иживљавање над двема девојчицама 2005. године, какво није забележено у судским и полицијским аналима у Нишу и околини, мештани Малче никако не могу да забораве.

Та злодела починио је док се налазио на условној слободи, после 9,5 година проведених у затвору због превара и силовања. Због тога многи верују да ће злочин лако поновити.

Целу ноћ се иживљавао над девојчицом

Тог јула 2005. године, после само два месеца на условној слободи кренуо је у потрагу за малолетницама како би се над њима сексуално иживљавао.

Када се појавио на вратима С. М. из једног нишког насеља, чијег је покојног супруга познавао, нико није ни могао да замисли шта ће се ускоро десити.

Наиме, Јовановић се представио као шофер у превозничком предузећу, нудећи да јој запосли сина. Младић је пошао до града са њим а пошла је са њима и његова дванаестогодишња сестра, како би се ошишала. На пола пута, Јовановић је младићу рекао да се врати кући а да ће он одвести његову сестру код фризера.

Уместо тога, девојчицу је одвео у једну напуштену кућу, где је ошишао маказама, а потом јој наредио да скине гардеробу, претећи јој да ће јој извадити око и убити мајку и брата ако га не послуша.

малчански берберин
Фото: А. Станковић/РАС Србија

Током монструозног сексуалног иживљавања над девојчицом, принудио је четири пута на орални секс а потом ју је и дефлорисао. Целе ноћи се иживљавао над девојчицом, претећи јој да ће довести још шесторицу мушкараца ако га не буде слушала.

Тек после целе ноћи агоније пустио ју је да се врати кући.

Другу жртву нашао на умрлици

Свега четири дана касније манијак је нашао следећу жртву у селу Горња Врежина.

Име девојчице прочитао је на смртовници а потом је ушао у кућу и позвао је. Затражио је од ње да понесе пешкир и маказе и да пође хитно са њим, јер су наводно њени родитељи имали незгоду возећи трактор. Не слутећи шта је може снаћи, дете је пошло за њим. Када су зашли у винограде наредио је девојчици да се скине, али она је почела да запомаже јер је схватила шта жели да јој уради. Њене вриске, срећом, су чули мештани који су били на њивама. Пожурили су до ње и спасили је, а манијак је побегао у правцу Сврљига.

Ухапшен у потери са хеликоптером и псима

У великој потери, у којој су учествовали хеликоптери и обучени пси, он је ухапшен и приведен правди.

Пред судом је признао да га шишање девојчица сексуално узбуђује.

Вештаци су утврдили да није душевно оболео, али да има психопатску структуру личности.

Оцена неуропсихијатара вештака на суђењу била је недвосмислена: постоји велика вероватноћа да ће дело да понови чим се буде нашао на слободи.

Суд му је изрекао максималну казну од 15 година затвора а остале су забележене и речи судије Радомира Младеновића који је изразио жаљење што му је „закон везао руке па не може да му досуди већу казну иако је заслужује“.

Врховни суд ублажио казну

Но, иако је требало да проведе иза решетака 15 година, Јовановић се обрео на слободи три године раније јер је Врховни суд Србије смањио казну на 12 година. Образложење највише судске инстанце било је да је између претходних силовања и нових силовања прошло више од десет година, не узевши у обзир да је тај период Јовановић заправо провео у затвору и да је ново напаствовање малолетница починио на условној слободи, одмах по изласку са робије.

Јовановић је покушавао да и ту казну умањи тако што ће добити помиловање или превремени отпуст, али је суд обио његове молбе уз констатацију да је осам пута осуђиван од чега два пута за силовање и да је висок степен вероватноће за поновно вршење кривичних дела.

Б. Јаначковић, Блиц/Хронограф

1 коментар

Comments are closed.