„ЊИХОВ СИН ЈЕ СИЛОВАО МОГ“ Сведочење разјареног оца открива нове детаље драме на Новом Београду

Дечак (6) чији је отац изрешетао К. Ј. и С. Ј. у недељу на Новом Београду, по свему судећи, био је жртва сексуалног напада. То показује извештај лекара који су дете прегледали, сазнаје Блиц.

жртва сексуалног напада
Фото: Приватна архива

З. Г. (49) ухапшен је у понедељак јер је тешко повредио родитеље дечака због сумње да је њихов син (12) силовао његовог сина који има шест година.

Према првим информацијама, дечак (6) се пожалио оцу да му је старији друг скидао доњи веш на оближњем игралишту и повредио га, после чега је З. Г. отишао да проблем расправи са родитељима другог дечака К. Ј. и С. Ј.

Повређеног шестогодишњака родитељи су претходно одвели на лекарски преглед, где је утврђено да дечак има повреде ануса.

На разговор са родитељима другог дечака З. Г. је очигледно дошао наоружан – у родитеље је сасуо неколико метака који су их погодили у ноге. Срећом, мајка и отац дечака К. Ј. и С. Ј. задобили су тек лакше повреде, па им животи нису угрожени нити су задржани у Ургентном центру где су доведени после рањавања.

Отац злостављаног дечака З. Г. је после пуцњаве побегао, а после дводневног скривања од полиције, ухапшен је.

Он је полицији одмах рекао шта је конкретно био повод за напад на К. Ј. и С. Ј.

Како сазнајемо, полицајцима који су га саслушали рекао је да је његов шестогодишњи син био жртва сексуалног напада дечака од 12 година.

Полиција је овакве оптужбе схватила озбиљно и наложила вештачење стања дечака и евентуалних повреда. Прегледом лекара у Дечјој клиници у Тиршовој утврђено је да постоје индиције да је шестогодишњак заиста био нападнут и да има повреде ануса.

Засад није познат степен повреда ни начин на који су оне настале, али се сумња да је реч о сексуалном злостављању.

жртва сексуалног напада
Фото: Душан Миленковић/РАС Србија

Отац напаствованог дечака и даље је у притвору, одређено му је задржавање, а данас би требало да да исказ пред поступајућим тужиоцем који ће покренути истрагу за нелегално ношење оружја, али и за рањавање двоје људи (тужилац ће накнадно дефинисати да ли ће ово дело бити квалификовано као убиство у покушају, угрожавање сигурности или на неки трећи начин).

Михаило Јовићевић, Ана Ж. Аџић/Блиц