ДАНИЛО Л. (18) ГОДИНАМА ТЕРОРИШЕ ЦЕЛУ СУБОТИЦУ: Његов пас коље, а он бије, прети, ломи… (ФОТО)

Суботица – Данило Л. (1999) из Суботице ухапшен је данас од стране припадника Министарства унутрашњих послова у Суботици због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање сигурности.

Данило Л.
Фото: Приватна архива

Он се терети да је путем друштвене мреже и слањем порука претио девојци из Суботице, зато што је фотографисала догађај у центру града када је његов пас расе “стафорд“ напао и ујео пса луталицу и фотографије поставила на друштвену мрежу Фејсбук.

Према њеном сведочењу Д. Л. је пре неколико ноћи у центру града, на Тргу Слободе, намерно пустио свог пса да нападне другог узвикујући „И треба да га расцепа!“

– Док је његов пас крвнички уједао другог пса он га је шутирао. Пас се једва ослободио. Сместили смо га код девојке која је присуствовала догађају. Преплашен је и истраумиран, не може да стоји на нози – описује читатељка Курира догађај од у центру Суботице.

Данило Л.
Фото: Приватна архива

Она додаје да и да су јој се радници оближњег угоститељског објекта жалили да их свакодневно малтретира али и да су је саветовали да се превише не истиче јер је , како кажу они који га познају, „много луд“.

„Ку.во прљава, оћеш да ти пати цела породица? Мој пас је од јуче заклао још десет уличара!“

„Агресијом се храним, агресија и адреналин у мени буде задовољство!

Изређао бих вас све и пуцао вам у главу. И треба да кида мој пас, зато и имам стафорда. Маму ти је.ем да кида и убија“ – само су неке од порука које је Д.Л. слао девојци.

Након саслушања у Основном јавном тужилаштву у Суботици, осумњиченом је судским решењем одређен притвор до 30 дана.

Данило Л.
Гимназија „Светозар Марковић“ у Суботици

Иначе, Курир је и раније писао о Д.Л. који је као петнаестогодишњак терорисао ученике и наставнике Гимназије „Светозар Марковић“ чији је ученик био.

Како је тада испричао супруг наставнице хемије из те школе, Д.Л. је потпуно демолирао њихов породични аутомобил.

Потпуно нам је демолирао ауто! Штета је око 2.500 евра. Разбијено је шест прозора, шофершајбна, исечене су гуме, сломљени ретровизори. Однео је регистарске таблице и излупао лимарију – рекао је тада А.Т. и додао да се и он и његова супруга плаше због њега да иду на посао.

Данило Л.
Демолирани аутомобил

– На часу ми псује супругу, говори јој „је.и се, од.еби, терај се у пи.ку материну“. У школи је покренут поступак против њега, али није избачен иако туче ђаке, прети професорима…

Да је Д.Л. изузетно проблематичан потврдили су и други наставници и професори који тврде да су Д.Л, у то време петнаестогодишњаку, физички претње и физички напади на професоре и ученике „нормална ствар“.

Курир