Места широм Србије која утерују страх у кости! Ово су „УКЛЕТЕ ЗГРАДЕ“ у Београду које сеју смрт (ВИДЕО)

Гост нове епизоде емисије „Форум“ био је Саша Јовановић Јовандека, члан бенда Пси. Оно што овај бенд издваја од других је чињеница да у својим песмама обрађују урбане легенде, мистерије, али и истините приче. Ово је још једна прича о сујеверју, празноверицама и склоности тзв. модерног човека ка магијском мишљењу, које се иначе приписује примитивним стадијумима развоја човечанства.

јовандека
Јовандека/Фото: Youtube printscreen

Саша Јовановић Јовандека је причао о стању на домаћој сцени, али велики део емисије био је посвећен разговору о песмама које су њихово ауторско дело.

Водитељка и гост су се осврнули на песму “О белој дами”, која говори о девојци која је нестала после прославе девојачке вечери, чије тело никада није пронађено, али је много година касније многима почела да се привиђа на одређеном делу пута, како људи наводе, управо та девојка.

јовандека
Фото: Промо

Јовандека је причао и о несрећама које су се догађале на Вождовцу у уклетим зградама, такозваним “Кулама” где је много људи страдало или извршило самоубиства под неразјашњеним околностима.

Један од последњих песама коју је бенд Пси снимио је “Напред, назад”. За песму је снимњен и спот који је готово налик филму, а како Јовандека каже снимњен је по мотивима убиства Јелене Марјановић. Он је у емисији навео да је убица сигурно психијатријски случај и да су они направили конструкцију догађаја из њиховог угла.

јовандека
Фото: Youtube printscreen

Једна од тема којима се позабавила водитљка је и чињеница да је Јовандека често посећивао скупове видара и видовњака. Приликом једне од таквих посета сазнао је за дете које је нестало, а после двадесет дана су га пронашли, и од једног здравог детета, оно се драстично променило и више није могло нормално да се развија и брине о себи. Како су тврдили, дете је упало у “Вилинско коло”. Јовандека је нагласио да југ Србије предњачи у трагичним мистеријама и да су ту чудне енергије.

Аутор и водитељ емисије је Марија Гојковић.

Погледајте снимак целе емисије: