Маринко је брутално убио 14, међу њима и децу! Највећи монструм бивше Југославије стиже у Србију? СРПСКИ ЏЕК ТРБОСЕК УСКОРО НА СЛОБОДИ?

У Мађарској му истиче казна. Маринко Магда, серијски убица и бивши припадник Легије странаца, могао би да буде пуштен на слободу, поново су пренели тамошњи медији.

маринко магда
Фото: Приватна архива

Он је због крвавог пира започетог јануара 1994. године, пресудом мађарског суда годину дана касније осуђен на казну доживотног затвора, уз могућност да буде пуштен раније.

Међутим, то не значи да би могао да ужива у слободи него да ће бити изручен Србији у којој је осуђен на 40 година за убиства због којих је прозван „српски Џек Трбосек.“

Иначе, њему је због бруталних злочина на територији наше земље пред српским судом изречена смртна казна која је касније, због промене закона, преиначена у максималну затворску казну од 40 година. Поступак против Магде у Србији вођен је у његовом одсуству с обзиром на то да се од тренутка хапшења налазио у суседној Мађарској.

маринко магда
Фото: Приватна архива

Са друге стране, секретар за медије Апелационог суда у Сегедину, сигуран је да ће Магда остати у затвору.

Према досадашњим писањима медија, он је за собом оставио 14 жртава, мада њихов тачан број никад није утврђен.

Подсетимо, Магда је почетком 1994. године са саучесницима у једној ноћи убио пет људи у Суботици. Масакр је почео ликвидацијом трочлане породице Петрић – Милана, Стане и њиховог сина Данета (10), а завршио га убиством брачног пара Јосипа и Верице Агатић на Палићу.

Четири месеца касније полиција је утврдила да је Магда, сам или у групи, убио и старицу Иду Фехер у околини Суботице, а онда је 13. јануара исте године убио четворочлану породицу Балинт – локалног посластичара (42), његову супругу (42) и синове старе 10 и 16 година.

Истим оружјем којим је убијена ова породица убијен је и брачни пар Антал и Розалија Хорват у Кечкемету, у Мађарској, а у поменутом месту је такође убио хрватског држављанина Драгутина Кујунџића, 20. децембра 1993. године. Суђено му је и за смрт Едите Орошхазе у Мађарској.

Ухапшен је у свом стану у Мађарској 1994. године, а у Србији је њему и још 11 окривљених суђено у одсуству. Он је следеће године у Будимпешти осуђен на доживотну робију.

Један од најокрутнијих убица ових простора служио је казну у најчуванијем затвору у Мађарској, у Шаторајаујхељу, смештеног на граници са Украјином.

Пре више година поднео је захтев мађарским органима да га испоруче Србији, уз образложење да је спреман да сведочи на суду и да се „сазна истина“.

маринко магда
Фото: Приватна архива

Његова казна у Мађарској истиче 2019. године, а добио је још 200 дана због напада на стражара, па ће бити пуштен почетком 2020. године.

Курир