Исповест мајке младића који је пуцао у трудницу и пролазницу: Мој син мрава не би згазио, немогуће да ОН МРЗИ ЖЕНЕ

0

Мој син не би мрава згазио. Никада се није потукао, он не зна ни да се посвађа или наљути. Никада није био насилан. Зато и даље не могу да верујем да је он урадио ово за шта га терете, а несхватљива ми је и прича о томе да је то учинио јер мрзи жене.

не би мрава згазио
Фото: РАС Србија

Ово је јуче испричала Даница Делић, мајка Владимира Делића (33), који је ухапшен због сумње да је у суботу, у београдском насељу Жарково, покушао да убије две жене. На мети су му биле трудница Олгица Стевановић (35), као и још једна пролазница (62), а ранио их је пуцајући из импровизоване оловке-оружја.

Даница Делић живи са сином Владимиром у породичном стану у Милоја Закића, у Жаркову. Супруг јој је, како каже, умро пре десетак година, а старији син је отишао од куће, оженио се и живи са супругом, у другом стану.

– Владимир и ја смо остали сами – прича Даница за Новости. – Много смо се мучили да бисмо преживели. Моја пензија је 11.000, а Владимир је имао очеву пензију. Додељена му је трајно, јер је болестан. Једноставно, догодило се после свих оних ратова и бомбардовања да је “пукао”. Запао је у депресију, али никада није правио проблеме и редовно је пио лекове.

Мајка тврди да је њен млађи син одувек био “дете за пример” и да она о њему нема ниједну негативну реч.

не би мрава згазио
Нападнута трудница/Фото: Д. Миленковић, РАС Србија

– Био је веома послушно дете и добар ученик. Увек тих и миран – каже она.

Даница Делић каже да јој је просто непојмљиво то да њен син мрзи жене, јер је превише емотиван.

– Никада тако нешто није изјавио, напротив. Имао је девојку, са којом је био у вези седам или осам година – додала је она и нагласила да не верује у причу да је њен син рекао у полицији да мрзи и њу.

– То је немогуће! Па, Владимир је веома везан за мене од малих ногу – каже Даница.

О свему ономе што се догодило у суботу и за шта се њен син терети, мајка Даница ништа не зна. Владимир је тог дана, каже, био напољу. Кад је увече дошао кући, понашао се нормално. Међутим, после неког времена, зачуло се лупање на улазним вратима.

– Кад сам отворила, шокирала сам се. Полиција ми је била на вратима, а Владимиру су на рукама биле лисице – наставља Даница.

Владимирова мајка и даље тврди да њен син није урадио оно зашта га терете. Веома брине о његовом стању, тим пре јер се налази у притвору, где, како каже, нема ни лекове.

Никад оружје није држао

Приликом хапшења, полиција је код Владимира Делића пронашла импровизовану хемијску оловку – оружје којим је, како се сумња, извршио кривична дела за која се терети. Његова мајка Даница Делић каже да о оружју ништа не зна:

– Не знам одакле мом сину таква направа. Па, он никада није у рукама држао пиштољ.

Брани се ћутањем

Због сумње да је извршио кривична дела убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, Владимир Делић приведен је на саслушање у Више јавно тужилаштво у Београду.

Како сазнајемо, он се бранио ћутањем, а надлежни суд му је одредио притвор до 30 дана.

Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.