Лекар јој рекао да има хемороиде и послао је кући, после две недеље Драгана из Бора УМРЛА ЈЕ У НАЈСТРАШНИЈИМ МУКАМА

Драгана Бугариновић (45) из Бора умрла је 12. октобра од сепсе, односно тровања крви, у Клиничком центру у Нишу, где је хитно транспортована из болнице у Бору.

драгана бугариновић
Фото: Блиц/РАС Србија

Лекари у Нишу, како су навели за Блиц, утврдили су да је Драгана имала јаку инфекцију дебелог црева, која се проширила на ноге, оперисали су је, али и после свих напора да јој спасу живот, она је је била у коми и на крају је преминула.

Како Блиц сазнаје, тим поводом ће Министарство здравља упутити Здравствену инспекцију у Општу болницу у Бору како би се утврдили сви детаљи у вези са лечењем те пацијенткиње.

Истовремено, како за Блиц каже др Горан Јоксимовић, директор борске болнице, тамо већ траје унутрашњи стручни надзор, односно комисија утврђује шта се збивало откако се Драгана први пут јавила у ту установу на лечење.

Са друге стране, супруг преминуле Драгане Жељко Бугариновић (51) сумња да је његова супруга жртва лекарске грешке.

Како он наводи за Блиц, Драгани је први пут позлило 25. септембра, када се пожалила на болове у доњем делу кичме.

Јаки болови и висока температура, а дијагноза: хемороиди

– Отишли смо у Хитну службу Дома здравља, где је примила ињекције. Међутим, болови нису престајали, а она је добила и температуру. Преко дана – 37 степени, а увече 39, чак и до 41.

Следећег дана, 26. септембра, добили смо упут за хирурга у Општој болници у Бору јер је постојала сумња да моја супруга има упалу дебелог црева. Наредног дана, а након прегледа, константовано је да има хемороиде и заказно јој је снимање за 8. октобар – прича Бугариновић за Блиц.

„У колима јој давали ињекцију, нису нам дали ни да уђемо у болницу“

Према његовим речима, његовој супрузи било је јако лоше те је наставио да је свакодневно води код лекара у Хитну, где су јој давали ињекције.

– Речено ми је још које лекове да јој узмем и дам да пије. Данијели је, потом, 5. октобра отекла лева нога. Позвао сам Хитну службу да дођу јер се она тешко кретала. Они су ми одговорили да је доведем сам. Када смо стигли, повукли су јој хеланке и дали ињекцију у колима. У суботу ујутру отишли смо на Тријажно оделење борске болнице и тамо су јој дали инфузију. Онда је Данијела смештена на одељење неурохирургије. Пошто ју је хирург прегледао речено ми је да није ништа опасно и да ће све бити у реду – прича Жељко.

драгана бугариновић
Драгана Бугариновић/Фото: Фејсбук

Он истиче да је његова супруга премештена на Интензивно одељење хирургије, али да њој и даље није било добро.

Драгана више није могла да прича

– Стање јој је било све теже. Није више могла да прича, да једе. Онда ми је хирург саопштио, 8. октобра, око 12 часова, да се ствар искомпликовала и да ће да је транспортују у Клинички центар у Нишу. Тамо су ми доктори рекли да ће да је оперишу. Увече су ме обавестили да је сепса захватила ногу.

Све до 12. октобра моја супруга била је у коми и на апаратима, а стање је било непромењено. У петак, 12. октобра, саопштили су ми да је, нажалост, и поред борбе лекара да јој сачувају живот, Драгана преминула – додаје наш саговорник.

КЦ „Ниш“: Примили смо пацијенткињу у тешком стању

У Клиничком центру у Нишу потврђују за Блиц да су 8. октобра примили пацијенткињу Драгану Бугариновић из Бора, у јако тешком стању, након чега је оперисана.

– Одмах након пријема у Ургентни центар утврђено да је у стању такозване тешке септичне коме, а која је настала због јаке и тешке инфекције ткива дебелог црева. Она се током лечења у другој здравственој установи проширила и на ноге. Одмах по пријему, пацијенткиња је хитно оперисана и након тога смештена у интензивну негу Клинике за анестезију и интензивну терапију – наводе за Блиц у КЦ „Ниш“.

Како тамошњи лекари додају, Драгана је била у изузетно тешком стању због чега је прикључена на апарат за вештачку вентилацију и није се будила из коме.

– Истовремено, пацијенткиња је добијала сву неопходну антибиотску и другу терапију, али и крв. Наредних дана, уз свакодневно превијање рана, рађене су јој анализе крви, чији су резултати показивали да је инфекција и даље врло јака. И поред свих напора лекара, пацијенткиња је, нажалост, 12. октобра преминула – истичу у КЦ „Ниш“

У Бору траје испитивање случаја

Др Горан Јоксимовић, директор Опште болнице у Бору, каже за Блиц да у овом часу не може да даје коментаре о случају преминуле пацијенткиње јер је наложио такозвани унутрашњи стручни надзор, односно испитивање свих чињеница у вези са лечењем преминуле.

драгана бугариновић
Болница у Бору

– Уз то, очекујем долазак Здравствене инспекције која ће да уради свој посао. У овој фази немам ингеренције да било шта коментаришем – навео је он за Блиц.

Министарство здравља: Шаљемо инспекцију у Бор

У Министартву здравља кажу за Блиц да ће одмах послати здравствене инспекторе да испитају шта се десило у об „Бор“.

– За сада не можемо ништа да коментаришемо док Здравствена инспекција не испита читав случај и не добијемо њихов налаз о лечењу преминуле пацијенткиње – кажу у Министарству.

Сахрањена је 14. октобра

Драгана Бугариновић је 14. октобра сахрањена на гробљу у Брестовцу.

Иза себе је оставила супруга и два сина.

Р. Бриза / Б. Јаначковић, Д. Кецић. Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.