СКАНДАЛ У НОТР-ДАМУ: Застава Косова се поносно вијори са обележјима држава победница у Првом светском рату (ФОТО)

Застава тзв. „државе Косово“ данас се усред Париза поносито завијорила са заставама других држава победница – учесница у Првом светском рату.

застава
Незаинтересованост, незнање или злонамерност француских власти?/Фото: Twitter

Застава тзв. „државе Косово“ данас се усред Париза поносито завијорила са заставама других држава победница – учесница у Првом светском рату.

Ово не би била вест да Косово не само да није било учесник Великог рата, већ тада није постојало чак ни као јужна српска покрајина. Косово је, наиме, стављено „раме уз раме“ са државама, учесницама рата, и то у време када је било терирорија чији је део након балканских ратова припао Краљевини Југославији, а део Црној Гори.

Скандалозна је и чињеница да се ради о „држави“ коју ни данас не признају све чланице Европске уније.

Ипак, Косово се некако нашло међу више од 20 земаља чије су заставе истакнуте у париском Нотр-Даму, најављујући предстојеће обележавање једног века од победе Првом светском рату.

– Застава Косова први пут плови у Нотр-Даму у Паризу, у оквиру обележавања стогодишњице од краје Првог светског рата – поделио је један корисник Твитера.

Непромишљеност, незаинтересованост, незнање или једноставно одбијање да се гледа у прошлост… Све ово би могла да буду тумачења одлуке француских власти да Косово уврсте међу све оне земље које су почетком прошлог века претрпеле невиђене губитке, и у људству и тако што су им земље биле разорене на све могуће начине.

Новости

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.