ПЕНЗИОНЕРУ ИЗ БЕОГРАДА ПРОДАЈУ СТАН ЗБОГ ДУГА ЗА АУТО: Налазимо се у ситуацији да нас неко спасе или НЕ ВИДИМО ВИШЕ ПЕРСПЕКТИВУ СВОГ ЖИВОТА…

Наша породична фирма је узела два кредита од Еуробанке. Један је био за путнички ауто а други за обртна средства. Укупно нам је банка пустила 2.600.000 динара што је по ондашњем курсу износило око 30.000 евра.

два кредита
Бранислав Узелац/ Фото: Курир

Кредит смо враћали тако што смо обезбеђивали да паре буду на рачуну а банка је скидала по свом нахођењу и по каматама које нам нису биле јасне, почиње своју причу за Курир Бранислав Узелац, пензионер из Београда чији је стан у Земуну стављен данас на лицитацију.

„Када су нам 2014. скинули одједном принудно 12.000 долара питали смо банку о чему се ради и шта може да нам понуди да превазиђемо ситуацију, банка нам је рекла да може да се уради репрограм кредита и да може да се стави хипотека на стан и на једну викендицу на Фрушкој Гори. Било ми је то све чудно и обратили смо се „Ефективи“. Они су прегледали папире и рекли нам да одмах саставимо тужбу против банке јер се овде, како су нам рекли, ради о незаконитом пословању и обрачуну камата“, рекао је Узелац.

Он истиче да је Привредни суд донео првостепену пресуду у његову корист и да је то исто Апелациони привредни суд потврдио у јесен 2017.

„Потом је банка покренула тужбу против мене и супруге. До сада смо банци дали три милиона динара и 34.000 америчких долара што би по неком оквирном курсу требало укупно да буде око 6 и по милиона. Сад нас банка терети за још два милиона и седамсто хиљада динара. И дала је преко извршитеља у Новом Саду да стан иде на добош и да се прода“, рекао је Узелац.

Он каже да не види излаз из ове ситуације.

„Налазимо се у ситуацији да нас неко спасе или не видимо више перспективу свог живота. Ако се стан прода… Не знам шта ћемо радити“, рекао је он.

Ј. Пронић, Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.