Молитва ПРОТИВ СТРАХА – ово чините када сте уплашени

Молитва против страха је важна молитва коју треба читати, али сама молитва не делује као чаробни штапић. Својим делима и својим трудом ми се морамо приближити Господу, а онда ће наше срце бите сигурније и страха неће бити.

молитва против страха

Упамтите једну ствар, сваки страх није од Бога! Када осетите страх било које врсте, знајте да он не долази од Господа него од нечастивог и будите спремни да га превазиђете Молитвом Господњом, а изговарајте и „Господе Исусе Христе Сине Божији помилуј ме грешног/у“, снага ове молитве буквално и брда помера!

Сам страх је последица греха и тај узрок морамо решити тако што ћемо се исповедати и на крају причестити. Немојте да идете код врачара и „саливате страх“, тако ћете још више нашкодити својој души која се налази у зачараном кругу. Молитва и причешће су лек од ког не смемо бежати!

Молитва против страха

Спаси ме Боже мој, од страха који ме понижава и срамоти као Твоје створење. Нека ме не уплаши ни дан ни ноћ; јер Твој је дан и Твоја је ноћ. Нека ме не уплаши ни гора ни вода; јер горе си Ти саздао и водама си Ти поставио међе. Нека ме не уплаши ни звер из горе, ни звер из воде; јер све су звери Твоје Господе. Нека ме не уплаши ни сан у ноћи, ни привиђење на дану; јер Ангел Твој стоји ми с десне стране. Нека ме не уплаши ни невидљиви противник Твој, Боже вечни; јер Ти си га победио крстом Твојим часним. И смрт нека ме не уплаши, Христе мој свесилни, јер Ти си смрт смрћу попрао, и васкрсењем цео свет као седмоструком светлошћу обасјао. Страх ме прати као сенка. У подне сенка од дрвета се губи. Кад се сунце дигне високо изнад свих предмета на земљи, онда се сенка губи. Кад је сунце на своме истоку или западу, ниже од високих планина, тада су сенке најдуже.

И Ти, Господе мој, кад си нижи виду моме од ма каквих висина земаљских, сенке се купе око мене, дуге и мрачне и плаше срце моје. А кад Те сагледам узвишена изнад свих висина, сенке се губе и страх ме оставља. О, Свеци Божји, узнесите молитве ваше за мене грешног/у, да се спасем од страха безумнога. Ангеле Божји, милостиви молитвениче, стави много тамјана у златну кадилницу Твоју, и окади молитве за све богобојажљиве, и за мене грешног/у. Слава Ономе који седи на вечном престолу
славе, слава му навек. Амин!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.