КРЕНУЛА НА САХРАНУ, ПА ПОГИНУЛА Како је дошло до несреће у којој је преминула Станика, а Бабић повређен

Станика Глигоријевић (52), која је погинула јуче у стравичном ланчаном судару који је изазвао возач Зорана Бабића, директора Коридора Србије, страдала је док је са породицом ишла на сахрану!

станика глигоријевић
Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Како за Блиц прича њен супруг Велимир, Станика је кренула на стричеву сахрану у селу Мртвица код Владичиног Хана.

– Уместо тога, сада њу сахрањујемо – каже он.

Каже да су са Стаником у аутомобилу били њени сестра Мира и зет Срђан.

станика глигоријевић
Станика Глигоријевић кренула на сахрану, па погинула / Фото: Приватна архива

– Стали су на наплатној рампи да плате путарину. Како ми је испричао зет, док је плаћао, само је у једном тренутку у ретровизору видео како им се великом брзином приближава аутомобил, који их је следећег тренутка ударио – каже он и додаје да је Станика на месту остала мртва, док њена сестра има тешке повреде и на апаратима је за одржавање живота. Зет Срђан је такође повређен, али лакше.

До стравичног судара дошло је када су се на самој рампи сударила три возила – „пасат“ којим је управљао С. С. (64), „опел астра“ за чијим воланом се налазио С. А. (48), а у којем је била Станика и њена сестра М. А, и „шкода суперб“ коју је возио Д. С. (35), а у којој је био Зоран Бабић.

станика глигоријевић
Породица настрадале Станике у шоку после удеса / Фото: Приватна архива

Станика се налазила на задњем седишту „опела“ и од задобијених повреда преминула је на лицу места.

Бабић је у судару задобио отворени прелом бутне кости и пршљена, а осим њега, теже повреде задобила је М. А. (54), путница у „опелу“ и сестра настрадале жене која има повреде грудног коша, серијски прелом ребара и повреду кичменог стуба.

Возач „опела“ С. А. који је супруг М. А, возач „пасата“ С. С. и Бабићев возач, у судару су задобили лакше телесне повреде.

станика глигоријевић
Други аутомобил у колони у који је ударио Бабићев возач. У њему се на задњем седишту налазила настрадала жена / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Како сазнајемо, сва три возила су се кретала траком ауто-пута од Ниша ка Лесковцу, када је на самој рампи дошло до карамбола, по свему судећи, јер је због магле „шкода“ ушла у погрешан канал за наплату.

– Први у колони се налазио „пасат“ који је платио путарину и већ је био у покрету, а иза њега се налазила „опел астра“ за коју не може да се утврди да ли се кретала или је стајала када је на њу налетела „шкода суперб“ у којој је био Бабић – кажу у Основном јавном тужилаштву у Нишу.

У Тужилаштву додају да „шкода“ није имала разлог да уђе у колону за наплату.

– То возило није имало разлог да уђе у ту колону за наплату јер путарину плаћа електронским путем, такозваним тагом, а не готовински. Возач Д. С. је алкотестиран и утврђено је да није имао алкохола у крви – кажу у Тужилаштву.

Преминула путница налазила се на задњем седишту аутомобила у који се закуцао Бабићево возило, а њена, тешко повређена сестра, на сувозачевом месту.

зоран бабић
Удес у коме је повређен Бабић / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

У Тужилаштву додају да је на тој деоници на јутро несреће била велика магла, али да је на увиђају утврђено да је светлосна сигнализација била одлична и прилагођена таквој магли.

Аутомобил у ком се налазила преминула жена био је потпуно смрскан, готово до непрепознатљивости. Тело Станике Глигоријевић ватрогасци су успели да извуку тек после сат времена.

Зоран Бабић
Први аутомобил у колони на наплатној рампи / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Возач ухапшен

Полиција је данас ухапсила возача аутомобила „шкода суперб“ Д. С. (35) из Раковице, возача који је возио Зорана Бабића и који је учествовао у јучерашњем тешком удесу на наплатној рампи у Дољевцу.

Бабићевом возачу одређено је задржавање до 48 часова и налази се у КП заводу у Нишу одакле ће сутра бити приведен на саслушање.

станика глигоријевић
Возило у коме се налазио директор Коридора Србије / Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Зорана Михајловић: Не знам да ли је Бабићево возило имало блинкере

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да не зна којим се аутомобилом возио директор Коридора Србије Зоран Бабић који је јуче повређен у саобраћаној несрећи код Дољевца, јер, како наводи, није видела извештај.

Она је истакла и да њено министарство није надлежно да проверава да ли се спроводи уредба о коришћењу ротација из 2013. године, која каже да блинкере могу да користе само највиши званичници.

– Заиста не знам да ли је возило којим се возио директор Коридора имало блинкере. Нисам видела извештај о томе. Министарство грађевинарства није надлежно да контролише да ли је та уредба спроведена – рекла је Михајловић одговарајући на питање да ли се Бабић возио у аутомобилу подизвођача и да ли се поштује уредба о употреби ротације, јер се примећује да то користи велики број аутомобила.

Она је рекла да је о свему сазнала из медија и истовремено изразила саучешће породици погинуле жене у несрећи код Дољевца, а повређенима да им што пре буде боље.

– Постоје институције које се баве истрагом, односно увиђајем. Важније је да упутимо поруку свима да се морамо придржавати прописа и возити безбедно. То је моја порука – рекла је Михајловић.

Министарка је поручила да питања на које је она одговарала треба поставити другим институцијама, односно предузећима, почев од Коридора Србије.

Б. Јаначковић / М. Р, Блиц