Сплитска школа ишарана увредљивим порукама

Непосредно пошто су нападнута тројица ватерполиста Црвене Звезде на сплитској Риви, нови инцидент у Граду под Марјаном. На прочељу ОШ Скалице осванули су графити са срамотним увредама на рачун Срба, уз исписана усташка, као и  нацистичка обележја.

нови инцидент
Фото: Мирта Шурјак, ХРТ

Непосредно пошто су нападнута тројица ватерполиста Црвене Звезде на сплитској Риви, нови инцидент у Граду под Марјаном. На прочељу ОШ Скалице осванули су графити са срамотним увредама на рачун Срба, уз исписаао усташка, као и нацистичка обележја.

нови инцидент
Фото: Мирта Шурјак

Такве срамотне поруке видела су деца која су у понедељак ујутро дошла на наставу. Директорка школе Жељка Рушчић обавестила је полицију и Град и нада се да ће графити ускоро бити уклоњени, пише Далмација данас.

„Сплит није и неће бити град који толерира говор мржње и насиље било какве врсте. Исцртавање непримјерених порука и симбола на Основној школи ‘Скалице’ за сваку је осуду. Против тих страшних порука морамо се борити едукацијом и стварањем озрачја у којима су овакве и сличне шкработине апсолутно неприхватљиве“, саопштио је сплитски градоначеник Андро Крстуловић Опара. Починитељима је поручио: „Ви нисте Сплит!“

нови инцидент
Фото: Мирта Шурјак, ХРТ

Опарино мишљење деле и анкетирани грађани.

нови инцидент
Фото: HRT Printscreen

Хрт

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.