„САМО САМ ВИДЕО КАКО БАГЕР УЛАЗИ КРОЗ ПРОЗОР“ Београђанин још у шоку пошто је само пуком срећом ИЗБЕГАО СМРТ

Врх машине пао упао је кроз прозор на само метар од мене. Не смем да помислим шта би се десило да су деца прошла туда само два минута пре него што су дошла кући, јер је машина тачно пала на пролаз путем ког се улази у кућу – објашњава власник.

врх машине
Фото: Милан Илић, РАС Србија

„Ово није први пут да на нашу кућу са околног градилишта падне нешто. Не тако давно пао је бетонски блок тежак више од 300 килограма, умало није убио тетку која је у том тренутку седела у кући. Очигледно је да је овако нешто морало да се деси да би било ко од надлежних одреаговао и помогао нам“.

Овако своју причу за Блиц започињу станари у Венизелосовој улици број 56, на чији се дом овог поподнева нешто пре 17 сати обрушила машина за бушење шипова са суседног градилишта.

Багер оштетио унутрашњост и спољашност куће / Фото: Милан Илић, РАС Србија

– Срећом, нико није повређен. Врх машине пао упао је кроз прозор на само метар од мене. Не смем да помислим шта би се десило да су деца прошла туда само два минута пре него што су дошла кући, јер је машина тачно пала на пролаз путем ког се улази у кућу – објашњава власник.

Како тврде станари ове куће, оваква незгода није усамљен случај, те врло често са градилишта суседног хотела нешто падне на њихову кућу која је окружена градилиштима, но ипак ни на једну притужбу станара нико од надлежних, према њиховим речима, није одреаговао.

– Вечерас ћемо се потрудити да овде преспавамо јер је машина пала у кухињу, али уколико буде хладно мораћемо већ сутра да одемо код пријатеља док се ситуација не среди – каже забринуто власник куће.

Машина за бушење шипова у међувремену је подигнута без додатног причињавања материјалне штете.

врх машине
У међувремену багер је уклоњен / Фото: Милан Илић, РАС Србија

Како наводи један од власника градилишта, срећни су што нико није повређен, а материјална штета ће бити надокнађена оштећеној породици.

А. Милутиновић, Блиц