ШОК У АУТО-СЕРВИСУ У ВРАЊУ Довезао аутомобил код мајстора јер му „нешто лупа испод седишта“, пронашли БОМБУ!

У понедељак у 13 часова ПУ у Врању пријављено је да је у једном од ауто-сервиса у том граду, испод аутомобила марке „фиат браво“ пронађена експлозивна направа!

пу у врању
Фото: ТВ Прва Screenshot

Власник овог возила доживео је непријатно изненађење када је одвезао аутомобил у сервис, а мајстор му је уместо квара пронашао експлозив испод аутомобила.

Власник је возило одвезао на преглед јер му је, како је рекао мајсторима, чуо да му нешто лупа испод седишта, а како незванично сазнајемо, возило је у власништву сина власника неколико кладионица у Врању.

Из Основног јавног тужилаштва потвђено је да је испод аутомобила пронађен пластични експлозив тежине 487 грама и да је имао систем за даљинско управљање.

Из сервиса су одмах позвали полицију, а затим је из Београда дошао контрадиверзиони тим који је демонтирао експлозив постављен на спони предњег точка аутомобила.

Улице око сервиса биле су блокиране више од два сата, а становници околних кућа били су удаљени на безбедно растојање.

Бранислав Станковић, отац власника сервиса, испричао је за ТВ Прва да су мајстори када су кренули да раде на аутомобили видели неки смотуљак.

„Полиција је одмах претпоставила шта је и морам да вам кажем да није било пријатно. Ово је релативно миран крај, све ми је ово непојмљиво“, рекао је он.

пу у врању
Синоћ са лица места / Фото: Инфо Врањске

Локални портал о овом догађају

У насељу Доње Врање, на углу улица Крагујевачке и Васе Чарапића, полиција је у понедељак око 21 час деактивирала бомбу постављену испод тог аутомобила.

Како Инфо Врањске сазнају, један познати Врањанац одвезао је аутомобил на поправку у ауто сервис који се налази на тој локацији.

Мајстор је подигао ауто на дизалицу и том приликом приметио направу за коју је одмах посумњао да је бомба.

Одмах је алармирана полиција, али је све постало доступно јавности када је на лице места стигла јединица МУП-а из Београда специјализована за деактивирање таквих направа.

Када се проширила вест о бомби, паника је завладала овим насељем, али је, после мање од два сата рада, полиција ипак успела да направу учини безопасном.

пу у врању
Бранислав Станковић / Фото: ТВ Прва Screenshot

За сада су мотиви овог чина потпуно непознати, а полиција се није јавно оглашавала поводом овог случаја.

ТВ Прва / Инфо Врањске