„УМАЛО САМ ПАЛА У НЕСВЕСТ КАД САМ ВИДЕЛА ДЕТЕ НА ЗЕМЉИ“ Дечак скочио са 25 МЕТАРА у смрт после свађе са другарицом и забране да игра игрице

Дванаестогодишњи дечак убио се ноћас мало после поноћи, скоком са седмог спрата зграде у којој је живео на Новом Београду. Дечак је себи одузео живот јер је, како је навео у опроштајном писму нађеном у његовој соби, наводно био све несрећнији, посвађао се са другарицом, а поред тога мајка му је забранила да игра видео-игрице.

дванаестогодишњи дечак
Фото: Душан Миленковић, РАС Србија

Да ли је само због забране играња игрице дечак одузео себи живот, или је можда разлог самоубиства и неки други проблем, утврђује се.

Оно што је за сада познато је да је дечак, мало после поноћи скочио кроз прозор, са висине од 25 метара. Пао је на травњак испред зграде и у моменту када су га комшије нашле, још је био жив.

Превезен је у болницу, али је, нажалост упркос напорима лекара, преминуо око пет сати. Тело дечака је послато на обдукцију да би се утврдио узрок смрти.

дванаестогодишњи дечак
Место где је дечак пао / Фото: Душан Миленковић, РАС Србија

Комшиница видела дечака на земљи

– Мало после поноћи, чула сам нешто као мјаукање. Изашала сам на терасу да запалим цигарету и када сам погледала доле, умало нисам пала у несвест. Лежало је дете – рекла је за Блиц станарка ове вишеспратнице и додала да су комшије одмах позвале хитну помоћ и полицију.

Друга комшиница напомиње да није чула никава тресак, али да ју је пробудила шкрипа лифтова који су стално ишли горе-доле, што јој је указало да се нешто дешава у згради.

дванаестогодишњи дечак
Фото: Душан Миленковић, РАС Србија

– Страшно је све то! Не могу да верујем. Он је био диван дечак, спортиста. Културан, као и цела породица – рекла је комшиница и почела да плаче.

Дечакови родитељи данас нису били у стану.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати волонтере Центра „Срце“ од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.org

Волонтери разговарају с људима који су усамљени, узнемирени, повређени, тужни, очајни, несигурни…

Ана Ж. Аџић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.