Нападачи на Звездине ватерполисте пуштени на слободу

Двојица мушкараца осумњиченa за напад на ватерполисте Црвене звезде 9. фебруара ове године на сплитској Риви пуштени су да се у наставку поступка бране са слободе.

двојица мушкараца
Фото: Ханза медиа

Тачно два месеца откад су завршили иза решетака сплитског истражног затвора, двојица 25-годишњака, Јуре Г. из Солина и Мирко Ћ. из Сплита осумњичени за напад на ватерполисте Црвене звезде 9. фебруара ове године на сплитској Риви, пуштени су да се у наставку поступка бране са слободе, пише Слободна Далмација.

Уместо затвора одређене су им мере опреза и то јављање два пута седмично, петком и понедељком, у надлежну полицијску станицу. ЖДО Сплит је, подсетимо, два дана после напада отворило истрагу против четири младића, од којих су двојица због опасности од понављања дела завршили у истражном затвору, због основане сумње да су починили разбојништво и покушали тројици ватерполиста – Александру Краљу, Милошу Максимовићу и Душану Васићу, нанети тешке телесне повреде.

Нападачима је одређена мера опреза, тј. јављање два пута недељно у надлежну полицијску станицу. Полиција је два дана након напада на Риви отворила истрагу против четири младића, од којих су двојица због опасности од понављања дела завршила у истражном затвору.

Слободна Далмација незванично сазнаје да је директор Ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић рекао да нападнути играчи због згуснутог распореда никако не могу да дођу у Сплит на саслушање, те да опраштају својим нападачима.

Званични допис о таквом ставу још није достављен сплитском суду, пише Слободна Далмација.

„Ми се бавимо спортом и уопште не желимо да стварамо никакву злу крв, прошло је тако како је прошло, срећом није било озбиљнијих последица. Остала је та горка мрља понижења које је доживео Краљ, али ми смо ставили тачку на и, и одлучили смо да наставимо да се боримо на спортском терену и да се тамо доказујемо“, потврдио је Милојевић у телефонском разговору за Слободну Далмацију.

Напад се догодио 9. фебруара док су ватерполисти седели у центру Сплита у кафићу.

Слободна Далмација