Новости: ИЗ РТБ „Бор“ за три године „испарило“ 243 килограма злата

0

Из погона Рударско-топионичарског басена (РТБ) „Бор“од 2014. до средине 2017. године украдено је тачно 243 килограма злата – показали су резултати истраге, у коју су Новости имале увид.

243 килограма злата
Фото: Youtube printscreen

Бор – Из погона Рударско-топионичарског басена (РТБ) „Бор“од 2014. до средине 2017. године украдено је тачно 243 килограма злата – показали су резултати истраге, у коју су Новости имале увид.

Како се процењује, у зависности од цене тог плементитог метала, која варира на светским берзама, РТБ је оштећен за суму између осам и девет милиона евра.

Од осумњичених је одузето 48 некретнина, које су наводно биле у њиховом или власништву чланова њихових ближих рођака. Реч је о становима, локалима и викендицама широм Србије. У претресу станова и других просторија осумњичених, пронађено је 136.765 евра, 3.897 долара и 98.000 динара, као и више од килограма златног накита!

Подсетимо, због сумње да су извршили кривично дело тешка крађа 10. маја прошле године ухапшена су четири радника РТБ – И.С. (43), З.П. (52), Г.П. (44) и Д.М. (45) – који су запослени у Радној јединици за производњу племенитих метала, познатијој као „Златара’’.

Уз њих, слободе је тада лишен и С.С. (42), бивши радник „Златаре’’, као и Д.М. (44) и З.И. (49), некадашњи радници предузећа „Заштита“, које је раније обезбеђивало РТБ.

Љ. Трифуновић, Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.