Весељи поново провоцира: Ниш одувек био албански СРБИ ГА ОТЕЛИ

Приштина – Председник косовског парламента, Кадри Весељи, поново је данас помињао Ниш, рекавши да је тај, иначе, стари српски град некада био настањен многобројним Албанцима за које тврди да су их Срби протерали, па су се у највећем броју населили у Приштини, преноси Танјуг.

кадри весељи
Кадри Весељи

Понављајући провокације помињањем Града Ниша, Весељи је рекао да када год то чини Срби му замерају.

„Међутим, Ниш је био настањен од многих Албанаца који су касније протерани. Наши стари Приштинци су дошли из Нишке зоне, посебно из околине Куршумлије”, рекао је Весељи, пренео је пришински портал Индексонлајн.

Он је то рекао током обиласка локације на којој ће, како се планира, бити изграђен Меморијални центар наводно протераних Албанаца од српских снага током последњих сукоба.

По њему, железничка станица ће у петак бити предложена као Музеј протеривања, долазиће деца, странци и људи са хуманитарним духом и да виде тај део стварности који има наш народ. „Поносни смо на своју стварност, злочинци ће одговорити, трибунал ће се догодити јер се мора десити правда, а то је наша реалност коју не смемо заборавити. Ово није трка између нас, али свака реч коју ја говорим и било која акција коју сам предузео не осваја поене, а мени није криво што кажу“. казао је Весељи.

„Ту ће бити и меморисање овог колективног злочина, и ако говоримо о правди, људским бићима, злочинцима који морају да одговарају, онда ће бити подршке од међународних фактора. Оно што се десило са Европским парламентом ће се десити и са другим државама, само морамо да радимо професионално да би нас подржали. Није касно за то, али касно је за оне који су ван своје сенке. Српска држава мора да плати за злочине, злочинце нећемо оставити мирно да спавају, тако да за њих нема толеранције“, закључио је он.

Весељи је још једном потврдио посвећеност приштинских институција доношењу тих, како је навео, праведних одлука, о осуди наводног геноцида и формирању трибунала за злочине које су починили Срби.

Уверен је да ће формирање трибунала подржати и међународни фактори, али да би се, како је рекао, та подршка догодила на одлукама теба радити професионално.

„Српска држава мора да плати за злочине, злочинце нећемо оставити мирно да спавају, тако да за њих нема толеранције”, поновио је Весељи.

Танјуг / Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.