Сулејман Угљанин: Стефан Немања је већи ратни злочинац од Ратка Младића – написао је платформу за истребљење наших предака богумила Илира

Стефан Немања, оснивач средњовековне српске државе је ратни злочинац и погрешно је по његовом имену називати школе. Он је аутор платформе за злочин по којој су касније деловали Ратко Младић, Радован Караџић и Дража Михаиловић.

стефан немања
Сулејман Угљанин

Овакво „тумачење“ историје понудио је у среду на конференцији за новинаре председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин. За председника Србије Александра Вучића рекао је да има „антибошњачке, рушилачке намере према Бошњацима и један је од инспиратора геноцида у Сребреници“.

„Срби све оне који су чинили злочине и геноцид над Бошњацима проглашавају националним херојима и свецима. То је случај и са Стефаном Немањом који је написао платформу за злочин, за истребљење наших предака, богумила, Илира. Таквом злочинцу су дали звање свеца. Дали су себи за право да основној школи у Новом Пазару дају име тог злочинца“

Нова провокација само је једна у низу тенденциозних и политички инспирисаних скандала које је Угљанин приредио последњих година.

– Срби све оне који су чинили злочине и геноцид над Бошњацима проглашавају националним херојима и свецима. То је случај и са Стефаном Немањом који је написао платформу за злочин, за истребљење наших предака, богумила, Илира. Таквом злочинцу су дали звање свеца. Дали су себи за право да основној школи у Новом Пазару дају име тог злочинца – рекао је Угљанин.

Историја по Угљанину наводно каже да је Немања платформу за злочине написао на Сабору код Новог Пазара 1176. године.

– Стефан Немања починио је веће злочине од Ратка Младића – тврди Угљанин. – Прочитајте житије Светог Симеона и видећете о чему се ради.

У истом стилу Угљанин је пре неколико година у једној емисији рекао да је Свети Сава ближи Бошњацима него Србима, што је изазвало различите коментаре у јавности.

– Свети Сава је ближи нама, а не вама и ми вам га не дамо, он је наш – рекао је Угљанин у тој емисији.

Акције Љајића и Зукорлића

Расим Љајић и Муамер Зукорлић уложили су велике напоре да са дневног реда седница скупштина у Новом Пазару и Сјеници скину тачке дневног реда које се односе на промену улица у овим местима – навео је Угљанин.

Такође, оптужио их је да су покушали да спрече посету бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића Новом Пазару, али да у томе нису успели.

Новости

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.