НОВА СЕКТА „БИБЛИЈСКО СПАСЕЊЕ“ ХАРА БЕОГРАДОМ И ОКОЛИНОМ: Суграђанима нуде помоћ да спремни оду на небо!

Секта „Библијско спасење“, која суграђанима нуди помоћ „да спремни оду на небо“, пријављена је полицији у Панчеву и Београду због сумње да својим члановима пре испраћаја у рај покушава да отме сву имовину! Поједини суграђани су у паници звали полицију, наводећи да сумњају да се иза врбовања крије чак и потурање смртне пресуде, по принципу „ваше је само да умрете!“

секта библијско спасење
Фото: Илустрација

Велики број летака, у којима пише: „Молим те, прихвати одмах бесплатан поклон вечног живота који ти бог нуди да би био спреман за смрт“, освануо је јуче у Панчеву и Београду.

Особа која је добила овај летак каже да та организација објашњава „како да одете на небо“. За себе кажу да припадају изворном хришћанству и да им је циљ да спасу душе, крсте све људе и спреме их за смрт, тачније за рај, јер нико не зна када ће му куцнути последњи час!

Када су их новинари, у жељи да сазнају о чему се ради, позвали телефоном, извесни Данијел је објаснио „да су они само хришћани, чија је мисија да људе спреме за одлазак на небо“.

„Ми смо поноворођени хришћани и живимо у близини Београда. Желимо да нађемо друге који су заинтересовани да уче више о богу и јеванђељу. Оно што причамо је из Библије. Ово је старо, библијско хришћанство, а не нека секта. Код нас нема католика и православаца… Ми смо се вратили коренима“, рекао је Данијел, који говори српски са страним акцентом, али је одбио да каже одакле је.

Он је навео само да им је центар у Борчи и нагласио да ће ускоро отворити своју цркву у Панчеву.

„Имамо службе три пута недељно. Молитве се недељом одржавају ујутру и увече. Да ли сте заинтересовани да дођете?“, упитао је Данијел.

На питање шта је потребно за учлањење и које су обавезе чланова, дискретно је избегао одговор.

„Дођите да видите! Прво ми треба да урадимо ваше спасење, а затим и крштење по старим правилима. Морамо да вас спремимо за одлазак на небо јер нико од нас не зна када ће умрети. О обавезама ћемо касније, када се упознамо уз кафицу. Кад решите да дођете, зовите, па ћемо вам дати адресу“, рекао је Данијел.

Он није желео да говори о себи и свом акценту, наводећи само да није рођен у Србији, али да има српско држављанство.

„Мајка ми је из Србије. Рођен сам у иностранству, али то није битно, јер је и свемир наш. Када можемо да се видимо, да вас спремимо и урадимо ваше спасење?“, кратко је питао Данијел завршавајући разговор.

Протођакон Ранковић: Ријалити секта обећа рај, а рачун испоставља на крају!

Из Шабачке епархије, протођакон и уредник Гласа, објашњава да је реч о ријалити секти која обећава рај, а рачун испоставља на крају!

„Времена великих духовних и културних криза погодна су за манипулације на свим нивоима, нарочито на верском и религиозном пољу. Такво време је погодно за рађање многобројних секти, чије деловање разара духовно биће човека као појединца, породицу и заједницу у целини. Настају под познатом девизом: „Ако хоћеш да зарадиш милион долара – оснуј секту“.

Почињу дељењем летака, који су мамац на опасној удици. Кад се мамац прогута, онда човек постаје жртва и нађе се као мува у пауковој мрежи – тврди отац Љубомир.

Протођакон Љубомир Ранковић

Он каже да Српска православна црква и њено свештенство треба да реагују и заштите православни народ, а полиција треба да спречи „верске дилере“.

„Библијско спасење“, како себе називају, група је ријалити секташа из околине Београда. По свом наступу, вокабулару, обећањима и осталим манирима, класична је западњачка секта која тражи жртве нудећи „спасење и рај на небу“. Сви секташи почињу обећањима, а на крају испостављају рачун за „спасење“, које се плаћа распродајом целокупне имовине, а често и самоубиством наивних људи. Многи заврше у криминалу, дроги и проституцији. Полиција треба да спречи овакве појаве „верских дилера“ који варају пристојан свет. Они наступају агресивно и упорно као инсекти и тешко их је се ослободити. Српска православна црква има обавезу да заштити своје вернике од сваке злоупотребе припадника светског подземља, који се појављују у Србији као вуци у јагњећој кожи – изричит је био протођакон Љубомир.

Курир