Нови „бисер“ Доналда Трампа: Окончао сам вишевековни рат Србије и Косова – Они се туку 400 година (ВИДЕО)

Председник САД Доналд Трамп је на предизборном скупу у Небраски у уторак увече рекао да је управо он окончао „400 година сукоба између Србије и (тзв) Косова“.

доналд трамп
Фото: ЕПА

Говорећи о споразуму који је потписан у Вашингтону, Трамп је рекао да је „прекинуто 400 година убијања“, пише Газета експрес.

– Да ли сте знали да сам номинован за три Нобелове награде за мир? Да ли можете да верујете? И то из различитих разлога. Као за (тзв) Косово и Србију, са њима правимо трговинске споразуме. Рекао сам: ‘Чекај мало, зар се они не боре стално једни против других?’ Да. Много деценија? Како знам? Рекао сам да знам, они се стално убијају, они се туку све време – рекао је Трамп.

Трамп је додао да „неће радити никакав посао са Србијом и (тзв) Косовом уколико се они не сложе да престану да се убијају“.

– Знате шта се десило? Све је трајало 20 минута. Борили су се 40 година, мада мислим да се боре 400 година, туку се већ дуже време, али су желели да се договоре. Одједном, пре два месеца били су у Овалном кабинету, љубили се и грлили. Било је лако – рекао је Трамп, а пренели су медији, као и корисник Твитера Риљинд Љатифи.

Танјуг