Црни петак за Лечића: Добио позив Тужилаштва – Српско друштво назвао „хордом“

Глумац и политичар Бранислав Лечић каже за Данас да је добио позив од Вишег јавног тужилаштва у Београду да у петак да исказ поводом оптужби Данијеле Штајнфелд. Лечић истиче да је позван у својству „грађанина, а не оптуженог“.

бранислав лечић
Бранислав Лечић / Фото: Немања Јовановић

“Наравно да ћу се одазвати позиву Тужилаштва. Ја сам у медијима већ осуђен као силоватељ, монструм, насилник, предатор, подлац, лицемер… То је могло свакоме да се деси, да буде тако оптужен, тако анатемисан, што показује да ми немамо правну државу, оптужбе преко медија показују да смо ми хорда, а не уређено друштво, јер би у супротном чекали став државних органа, па онда изрекли пресуду о некоме. Постављам јавности питање: да ли и једна и друга страна у овом поступку имају право да кажу своју истину пред правосудним органима, или су ми медији већ заказали јавно стрељање, а ја само треба да дођем у белој кошуљи и да ме јавно стрељају”, рекао је Лечић за Данас.

Он тврди да са глумицом никад није имао “ни љубавни однос, ни сексуални, а поготово не да је било силовања”.

Позвао глумицу да објави разговор у целини.

Глумица Данијела Штајнфелд, која је пре неколико месеци у свом документарном филму снимљеном у Америци открила јавности да је била жртва силовања, појавила се пре неколико дана у београдском Вишем тужилаштву где је, како је сазнала Нова.рс, открила идентитет сексуалног напасника.

Милена Илић Мирковић, Нова С

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.