Прва европска земља уводи једномесечни карантин и полицијски час: Извињавамо се вакцинисанима

Летонија је најавила једномесечно затварање после пораста инфекција, поставши прва земља у Европи која је поново наметнула ограничења усред новог таласа заражавања.

летонија
Фото: Ints Kalnins, Reuters

Према подацима америчког Центра за контролу и превенцију болест, ова балтичка земља има једну од највећих стопа нових случајева ковида у односу на популацију у свету.

„Наш здравствени систем је у опасности. Једини излаз из ове кризе је вакцинисати се“, рекао је премијер Кришјанис Каринш на хитној сједници владе. Он је оценио да је због ниске стопе вакцинације у земљи дошло до пораста броја пацијената који су примљени у болницу.

Влада је увела полицијски час од месец дана, од 20:00 до 5:00, и затворила школе и све продавнице које нису неопходне, преноси Еуроактив.

„Морам да се извиним вакцинисаним грађанима“, рекао је Каринш, додајући да ће бити дозвољено да се наставе само неопходни послови производње, изградње и неопходни послови.

летонија
Премијер Кришјанис Каринш окривио је ниску стопу вакцинације у Летонији за пораст броја пријема у болнице / Фото: Ројтерс

У Летонији је до сада вакцинисано 57 одсто становништва.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.