Артманова OПТУЖИЛА МИЛОШЕВИЋА ЗА САМОУБИСТВО! У Хагу га прво убили, па му сад пришивају и сопствену смрт

“ Ово је други пут да забрањена средства буду унесена у Трибунал. Први пут је то било у случају Слободана Милошевића и тада то нисмо видели, а он је узимао противлек који је поништавао деловање лека за високи притисак. 

флоранс артман
Фото: printscreen

Бивши портпарол Хашког трибунала Флоранс Артман рекла је за телевизију О2 да је самоубиство Слободана Праљка ставило у други план пресуду у злочинима у БиХ.

Она је Филипу Чукановићу рекла да мере безбедности нису поштоване чим је оптуженик успео у судницу да унесе бочицу с отровом.

“Страшно је то што се десило… Чињенице које су потврђене у процесу су потпуно склоњене са главних вести због скандалозног догађаја. Због догађаја који је показао дилетантско поступање Хашког трибунала“, навела је Артманова.

Додала је и да је принцип и дужност Хашког трибунала да се хумано понаша према особама које су оптужене за нехумано понашање.

“Ово је други пут да је унесена отровна супстанца, први пут је то било у притворској јединици у случају Слободана Милошевића. Ти лекови су служили као отров, неутралисали су терапију коју је добијао због високог притиска. Данас је пред камерама то човек урадио, то је трајало неколико секунди, што је било довољно да неко реагује, али се ништа није десило…“, додала је Артманова.

Флоранс Артман је нагласила да је отров у судници хашког Трибунала, или било шта друго што је иначе забрањено унети, нешто забрињавајуће и неприхватљиво.

 „Шокантно је да се ово десило и не знам како обезбеђење то није спречило јер знали су скочити на мене“, рекла је Артманова и истакла да је било важно да жртве данас неометано чују пресуду, пише магазин Старт.

Каже да је тешко спречити самоубиство ако је неко то одлучио, али да би требало да буде немогуће у Трибунал унети било шта што није потребно за поступак.

„Када сам ја била у затвору конзулу Француске је било забрањено да ми унесе чоколаду, а ово је ушло. Зашто правила нису иста за све?“, рекла је Артманова.

Подсећања ради, Слободан Праљак је усред читања пресуде и после потврђивања затворске казне за њега од 20 година попио нешто за шта је његов адвокат рекла да је отров.

Извор: Б92/Блиц/Хронограф

 

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.