УЖАСАН ЕКСПЕРИМЕНТ О КОМЕ СЕ И ДАНАС СА ЗЕБЊОМ ПРИЧА: Тајни култ узео је девојчицу од родитеља како би ОДГАЈИЛИ БЕСМРТНО ДЕТЕ!

Тајни култ под називом Краљевско братство господара метафизике је 1939. године доспело у све новине, и то пошто је вођа овог култа, Џејмс Бернард Шафер објавио своју намеру да спроведе експеримент какав свет до тада није видео – планирали су да одгаје бесмртно дете!

бесмртно дете

За ту сврху већ су пронашли и дете – радило се о плавоокој, црвенокосој Џин Гант. Њена мајка, Кетрин Гант, била је конобарица из Њујорка, и превише сиромашна да би могла да пружи Џин чак и најосновније ствари, па се одрекла своје девојчице и предала је Џејмсу на чување. Све новине које су у то доба пренеле ову вест, наглашавале су да Кетрин није била члан овог култа.

Краљевско братство господара метафизике није званично усвојило Џин, али девојчица је пресељена у њихове луксузне одаје у вили на Лонг Ајленду, коју су називали “Рајски мир”. Девојчица је пресељена у вилу када је била стара три месеца, и чланови култа имали су потпуну контролу над свим аспектима њеног живота.

Џин је тако у тој вили имала сопствене одаје, као и дадиље и дојиље које су бдиле над њом 24 часа дневно. Поред тога, увек је крај ње био и неко од чланова култа.

Њихов план да подигну бесмртну бебу састојао се у следећем – договор је био да не дозволе да до детета икада допре било каква напомена о постојању смрти или болести. Такође, план је био да не буде изложена било каквим деструктивним појмовима, идејама или мислима.

Никада до девојчице, договорили су се они, неће допрети ниједна нељубазна реч, а камоли псовка. Храниће се по њиховим принципима “исхране за бесмртност”, која је била вегетаријанска. Како буде одрастала, биће упозната са постојањем алкохола, дувана, кафе, чаја, сенфа, сирћета и зачина, али никада неће пробати било шта од тога.

Константно ће бити подучавана филозофији, а њен напредак пратиће група пробраних филозофа који ће тиме испунити Шаферов план да бесмртност “може бити досегнута у стварности, а не само у духовној форми”. Када довољно одрасте, преузеће вођење култа као њихов бесмртни лидер.

– Не могу да замислим да је икада иједно друго дете, осим оних краљевског порекла, имало бољи животни старт – поносно је излагао Шафер тих дана медијима свој план.

Међутим, упркос великим очекивањима и надама, овај експеримент је потрајао тек 15 месеци. Децембра 1940. године, култ је вратио Џин њеним родитељима у Њујорку, који су у међувремену побољшали своје финансијско стање.

Шафер је у медијима целу причу покушао да представи колико – толико позитивно.

– Сада када су родитељи довели своје финансијске прилике у ред, желе своје дете назад –гласила је његова изјава за медије.

Међутим, подаци говоре да је Кетрин Гант, мајка “бесмртне бебе” била приморана да ангажује адвоката који је послао ултиматум култу, како би могао да врати девојчицу Џин њеним родитељима.

Исти тај адвокат је заступао још једну породицу, која је подигла тужбу против овог култа због преваре. Неколико дана након што је беба Џин враћена својој породици, Шафер се нашао на суду, због оптужбе која се у енглеском правосуђу зове “ларценy”, а која практично значи бесправно отуђивање туђе имовине.

бесмртно дете

Беби Џин је у породични дом вратио један Шаферов помоћник који им је том приликом донео и Шаферова детаљна упутства о одгајању детета, за случај да родитељи желе да наставе да дете одгајају у експерименталним условима.

– Од Џининих родитеља сада зависи да ли ће дете постати бесмртно – рекао је Шафер медијима.

Међутим, Гантови нису имали никакву намеру да наставе са експериментом, и од првог дана су одбацили све Шаферове предлоге.

Медији, који су тих дана помно пратили све што се дешавало у кући Гантових, неколико сати по повратку девојчице у породични дом, јавили су да је Џин конзумирала суве шљиве, што је строго забрањена намирница у “бесмртној дијети”.

Шафер је осуђен на пет година робије. По изласку је живео од издавања магизина посвећеног бесмртном животу и метафизици. У једном тренутку је на исту тему отворио и дописну школу. Априла 1955. и он и његова жена извршили су самоубиство.

Што се Џин Гант тиче, последњи пут је била у жижи јавности 2002. године. Тада је још била жива, здрава, удата и имала је своју децу. Није желела да јавно говори о свом детињству.

Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.