ЦИА НУДИ ПОСАО „Говорите српски? Пријавите се, чека вас динамично окружење и ПЛАТА ОД 160.000 долара“

Говорите српски, хрватски или босански? Ако је одговор „да“, можда сте управо Ви савршен кандидат за рад у највећој шпијунској агенцији на свету. Овако почиње оглас ЦИА, која тражи баш људе с одличним познавањем ових језика. Осим „могућности да бране Сједињене Америчке Државе“, потенцијални нови запослени добијају новчане бонусе до 35.000 долара, зависно од познавања језика и функције коју ће преузети. И то одмах по запослењу.

циа

Вероватно најпримамљивије радно место је оно инструктора за стране језике у ЦИА седишту у Вашингтону, с платом до 161.900 долара, без разних бонуса.

– ЦИА пружа врхунску обуку енергичним, креативним и упорним обавештајним професионалцима. Инструктори језика извршавају програме који пружају студентима сва потребна културолошка и језична знања потребна за рад и боравак у иностранству – стоји, између осталога, у огласу за посао.

Наравно, ако вас пак занима нешто мало оперативније, ЦИА тражи кандидате за прикупљање и обраду, али и искоришћавање отворених извора информација, где је плата нешто нижа, рад вероватно мало „узбудљивији“.

– Као официр за искоришћавање отворених извора информација (ОСЕО) за ЦИА, откриваћете, прикупљати и процењивати јавно доступне информације, познате под именом Open Source Intelligence (ОСИНТ), у динамичном, све ширем дигиталном окружењу. ОСИНТ обухвата традиционалне медије, академске радове, геопросторне податке и технологију, скупове података, друштвене медије и игра важну улогу у свим аспектима рада Агенције. Као ОСЕО, развићете планове који користе ефикасне алате и методологије за истраживање и прикупљање информација о отвореним изворима информација. Употребом вашег знања о земљописном или тематском подручју, информационом окружењу отвореног кода и познавању језика, пренећете своје откриће у писаним производима и информацијама – стоји у том огласу, уз напомену „Отворене су могућности домаћих и страних путовања.“

циа

Digital Targeters (ДТ) још једна је оперативна позиција за обавештајце унутар ЦИА. Или, како то стоји у огласу за посао:

„Креативни су архитекти и омогућују напредне операције усредсређене на широк распон приоритета. Примењују техничку експертизу за искоришћавање тајно и јавно доступних информација (познатих и као  open source data) помоћу специјализованих методологија и дигиталних алата за планирање, покретање и подршку техничких послова или задатака за податке о људима (HUMINT), али и мешаних послова.

ДТ-ови су истраживачки настројени појединци, прагматични и склони развоју иновативних дигиталних решења за сложене проблеме и ефикасно комбинују ова решења с не-техничким партнерима. Имају снажну подршку у континуираном напретку и побољшавању својих техничких, аналитичких и експлоатационих вештина. Истовремено, ДТ служе као примарни дигитални саговорници с кључним партнерима.“

Сви пријављени морају проћи ригорозна тестирања, а један од услова је да нису користили дроге у последњих годину дана, што ће ЦИА проверавати властитом методологијом.

циа

– Пријатељи, породице, појединци или организације могу показати занимање да сте се пријавили за посао или га добили у ЦИА. Њихово занимање, међутим, не мора бити бенигно или у вашем интересу. Не можете контролисати коме су они то рекли. Стога вас молимо да останете дискретни код разговора о вашем занимању за запослење у Агенцији – стоји у упозорењу које прати све огласе за посао.

Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.