Чуда на гробу патријарха Павла: Забележено 20 случајева чудесних исцелења

Пре десет година упокојио се омиљени српски патријарх Павле. Дан уочи  годишњице, у манастиру Раковица, на гробу непрежаљеног патријарха, затекли смо вернике који су дошли да му одају почаст, а који верују да се на његовом гробу догађају чуда!

патријарх павле

Многи долазе на његов гроб да се моле, у нади за излечењем, у жељи за потомством и решавањем проблема. Неким верницима су молитве заиста помогле, а било је и оних који су се излечили од најтежих болести.

О томе сведочи и Мирјана Баришић из Земуна, која већ десет година помаже манастиру Раковица и која потврђује да се на месту где патријарх Павле почива осећа посебан мир.

Светац који хода

„Чула сам разне приче о исцелењу, то су за мене чуда. Многима су молитве патријарху Павлу помогле, он и јесте био чудо. Један дечко из Ресника био је парализован, био је и у болници, али како је дошао овде на гроб патријарха да се моли, он је проходао! Још увек тешко хода, али верује да му је он помогао“, прича нам Мирјана.

Каже да то није једино чудо, као и да је чула за 20 случајева исцелења.

„Павле је био светац који хода, заслужио је да и званично буде проглашен за свеца, заслужио је то још оног тренутка када је дошло пола милиона људи да му се поклони“, истиче она.

Молитве патријарху Павлу помогле су и Миланки Мартић из Кнежевца, која је чак и лично познавала патријарха Павла.

– Желудац ми је био лоше и притисак, али откако долазим овде, ја сам боље, захваљујући Богу и патријарху Павлу ја сам добро. Лекове више не пијем. Чак ми је и лево уво крварило и молитве Павлу су помогле. Он је био наш живи светац, помогао је многима, чак и после упокојења. Један дечак је био болестан од рака, а његови баба и деда су долазили овде да се моле, па је дечак, који сада има осам година, оздравио. Има доста њих који нису могли да ходају, па су проходали, нероткиње су успеле да добију потомство, ово место је боље од болнице – прича нам у даху Миланка и наставља:

Био уз народ

„Иначе сам из Приштине, познавала сам патријарха Павла, он је био у Грачаници. Био је на Косову и Метохији уз свој народ кад је било најтеже, није се одвајао од нас, бодрио нас је и молио да не напуштамо огњишта. Причао је како је боље да се склонимо негде и сачувамо главу, али да не продајемо домове, јер ће доћи време да се вратимо. Кајем се што га нисам послушала“!

Београђанка Ружица Мравић долази на гроб покојног патријарха Павла једном месечно и каже да је Павле незаменив:

„Имам проблем са очима и очни притисак. Откако сам почела овде да долазим, боље ми је“.

Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.