ШОК У НИШУ Инспектора (64) БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ МАЛОЛЕТНИЦИ од 11 и 12 година – Неопходне хитне ИЗМЕНЕ КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА

Због напада на Инспектора рада М. Т. (64) из Ниша, који је претучен и тешко повређен 30. јануара око 20.30 часова у Београдској улици у Нишу, нишка полиција у сарадњи са Вишим Јавним тужилаштвом поднела је кривичне пријаве против двојице дечака старих 12 и 11 година.

малолетници
Фото: РАС Србија

Они су осумњичени да су шездесетчетворогодишњаку песницама нанели повреде по глави и телу чиме су починили кривична дела наношења тешке телесне повреде и насилничко понашање.

Нишка полиција решила је случај за три дана и идентификовала нападаче против којих су, по налогу тужилаштва, кривичне пријаве су поднете у редовном поступку.

Малолетни и кривнично не могу да одговарају

малолетници
Фото: profimedia

Незванично, претпоставља се да је мотив напада била пљачка, али ће се малолетници извући на крају без ваљане казне јер су кривично неодговорни будући да имају мање од 14 година, па се осим евидентирања кривичног дела не могу предузети никакве друге радње.

Како је „Блиц“ писао, инспектор рада М. Т. се налазио на радном задатку, у току поподневне смене, а од задобијених удараца нането му је више повреда од којих је најтежа прелом носа.

Према незваничним информацијама М. Т. је контролисао радње у Подземном пролазу у центру Ниша након чега је наставио обилазак у рејону око Главне аутобуске станице. Тог поподнева и вечери никоме није писао казну, тако да се напад на њега од пчетка није ни доводио у везу са обављањем његовог посла.

Нападачи су га сачекали у Београдској улици где су га тукли рукама и ногама и након тога побегли.

Испрва се мислило да је било више нападача, али је хитром полицијском истрагом утврђено да су га напала двојица дечака.

***

У коментарима читалаца преовладава закључак да је неопходно изменити Кривични законик у смислу спуштања доње границе за кривичну одговорност малолетника. Преносимо неке од њих.

Вуја: „Незванично, претпоставља се да је мотив напада била пљачка, али ће се малолетници извући на крају без ваљане казне јер су кривично неодговорни будући да имају мање од 14 година, па се осим евидентирања кривичног дела не могу предузети никакве друге радње.“Браво за закон, врхунски је!

Ја: Зар од малена правимо разбојнике, ваљда постоји неко решење да се сконе мали делинквенти а не да се усавршавају а можда и неког убију. Да подигнеш руку на њих закон ти брани, све наопачке.

Уффф: И сада да се браниш, малолетни су, још ће да се жале! Ма не, па ово се дозвољава балавурдији, да буде некажњена, после са 17 кад су већ прекаљени делинквенти буде касно.

Ја: Шта је са овом државом?? мењајте законе под хитно. Није нормално да деца могу па пребијају, пале, убијају људе и да им нико не може ништа само зато што су малолетни. Страшно!

Шта рећи: Ако им закон не може ништа, шта ће до 14. године још да ураде, где су поправни домови и сличне институције? Битно да се паре дају за разне нво. Ма брука!

Боки: Хитно мењајте закон да се у одређеним случајевима малолетним лицима суди као пунолетним. Иначе пропаст.

Нн: Па што да не? Кад не постоји никаква казна, ни за њих ни за родитеље! Удри ког хоћеш ,и како хоћеш…

Ана: Што ће рећи да по закону, док не напуне четрнаест година могу да пале и жаре… Свака част на закону!!!

Мењајте Законе: Нови закон и то да када напуне осамнаест година одлеже затворску казну. Родитељи одмах да плате финансијски део.

Горан В: Родитељи… гајите децу… јер постају опасни по околину… постају звери…

Блиц/Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.