ФИЛМСКО ХАПШЕЊЕ СВЕШТЕНИКА И ВЕРОУЧИТЕЉА Један у мантији, а други у ЖЕНСКОЈ ОДЕЋИ ухваћени у аутомобилу пуном дроге

Вест да је овдашњи свештеник ухапшен са товаром дроге пронела се Пожегом брзином муње, али је народ тек остао неверици када је сазнао да се ради о Милану Јордовићу, пароху цркве у насељу Савинац.

свештеник хапшење
Фото: РАС Србија

Милан Јордовић (41) и бивши вероучитељ Зоран Маринковић (43) ухапшени су синоћ у Мрчајевцима код Чачка, пошто је у аутомобилу којим су путовали полиција пронашла 27 килограма сканка.

Дрога се налазила у 52 пакета у преправљеном букнеру „пасата“ ужичких регистарских ознака. Јордовићу и Маринковићу одређено је задржавање до 48 сати после којег ће бити предати Вишем тужилаштву у Чачку због неовлашћене произвоње и стављање у промет опојних дрога.

свештеник хапшење

Према незваничним сазнањима „Блица“, Зоран Маринковић, који је до пре неколико година радио као вероучитељ у Основној школи „Петар Лековић“, приликом хапшења био је одевен у женско одело.

Полицајац због тога није хтео да га претресе, чекајући да то уради колегиница.

Претпоставља се да се Маринковић маскирао у жену како би возач и сувозач деловали као пар.

Свештеник Милан Јордовић приликом хапшења није био у мантији.

свештник хапшење

Како је саопштено, полиција је синоћ у Мрчајевцима код Чачка приликом контроле путничког возила марке „пасат“ ужичких регистарских ознака, у преправљеном бункеру у возилу, пронашла дрогу упаковану у 52 пакета.

По налогу вишег јавног тужиоца у Чачку, Милан Ј. (41) и Зоран М. (43) обојица из Пожеге, је одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

свештеник хапшење

Према неким информацијама, ово није први пут да се у цркви у Пожеги догађају инциденти с наркотицима, док се коментари читалаца ове вести углавном своде на то да овде сигурно није била реч о рутинској контроли, како се у вести тврди, а да, с друге стране, не треба на основу овог случаја судити о свим свештеницима, нити да верницима треба да ослаби вера, јер је то поступак човека који је очигледно залутао у свештеничку професију, као што у свакој професији постоје они којима ту није место.

В. Лојаница, Блиц/Хронограф