Болесно: У Данској ЈАВНО сециран лавић ПРЕД МАЛОМ ДЕЦОМ

У једном зоолошком врту у овој земљи одржан је својеврсни „час анатомије“ током којег је пред десетинама деце сецирано тело лава успаваног иако је био потпуно здрав. УПОЗОРЕЊЕ: Садржај може бити узнемирујући.

сециран лавић
Фото: Ole Frederiksen/Polfoto via AP

Девет месеци стари лав био је један од три младунца које је зоо-врт у Оденсеу, у централној Данској, успавао прошлог фебруара након што није успео да их удоми. Од тада је његово тело чувано у замрзивачу, преноси Тањуг.

Између 300 и 400 деце и старијих посетилаца врта окупило се како би присуствовало најављеној дисекцији лава коју је обавио један од радника врта, Расмус Колинд.

Посматрајући сецирање, које је започело одсецањем језика животиње, деца су запушавала носеве и с гримасама гађења пратила како Колинд дере кожу лаву с чијег се леша ширио непријатан мирис.

„Мртве животиње смрде као мртве животиње. Ту нема много шта да се каже“, рекао је Колинд окупљеној маси у којој су била и деца млађа од четири године.

„Не желим да гледам то“, узвикнуо је један дечачић, док је једна девојчица, коју је интервјуисао новинар данске телевизије, описала догађај као „забаван, али помало одвратан“.

сециран лавић
Фото: REUTERS/Claus Fisker/Scanpix

Представница зоо-врта, Лоте Транберг, објаснила је зашто су морали да успавају лавића.

„Да смо му дозволили да остане вероватно би се парио, имао младунце, са својим сестрама и мајком. То би било оно што називамо сродничко парење“, навела је Транбергова.

Јавна сецирања су редовна појава у данским зоолошким вртовима, где се сматрају занимљивим начином едукације деце о природи.

Ипак, овакви догађаји имају и своје противнике.

Представница Међународног хуманог удружења за Европу, Венди Хигинс, оптужила је зоо-врт у Оденсеу да „од трагичних догађаја прави грозоморне спектакле“.

сециран лавић
Фото: REUTERS/Claus Fisker/Scanpix

Предивна природа: Погледајте како је лав одбранио свог малог пријатеља – лане (ВИДЕО)

сециран лавић
Фото: Youtube printscreen

На интернету се прошле године појавио прилично необичан снимак природе. Оно шта га чини необичним је невероватан обрт у ком је главну улогу имао један храбри лав.

На почетку снимка, лане безбрижно хода пропланком, али се убрзо појављује лав. Он почиње енергично и одлучно да јури за овим младунцем, а оно у страху да ће бити поједено бежи. Међутим, када лав стигне лане, догађа се нешто неочекивано – они се мазе и играју

Као да овај необичан сусрет није већ био препун изненађења, недуго затим се појавио и други лав – не тако меког срца као припадник његове врсте који је у ланету пронашао пријатеља. Он је био одлучан у намери да нападне младунче, али је нежни лав стао у одбрану свог малог другара.

Погледајте овај снимак.

Извор: РТС/Танјуг/National Geographic