Омеровић: „Дража Михаиловић био отпадник и двоструки ИЗДАЈНИК“

Председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић критиковао је предлог ПОКС-а да Војна академија добије име Драже Михаиловића.

дража миаиловић
Драгољуб-Дража Михаиловић/Фото: Wikipedia

Како каже, Михаиловић је „отпадник и двоструки издајник“.

Омеровић је у саопштењу навео да је Михаиловић „издао отаџбину и свог врховног команданта краља јер није извршио његову наредбу да се придружи Народноослободилачкој војсци Југославије“.

„Како би тај човек могао бити пример војницима који морају извршавати наредбе а не да их преиспитују? Када би неко у Немачкој, Француској, Норвешкој предложио да се неке значајне установе у Берлину, Паризу или Ослу назову по Хитлеру, Петену или Квислингу, у најмању руку би ишао у лудницу, а у затвор сигурно“, навео је Омеровић.

Омеровић је упитао зашто они који стоје иза предлога о именовању Војне академије не предложе да се „неки трг или улица у Београду назову по Николи Калабићу или да се неко обданиште зове по Момчилу Ђујићу“.

„Чуди ме да се нису сетили да промене и називе два највећа спортска друштва, Црвене звезде и Партизана и да ти омражени комунистички називи понесу имена ‘четник’ и ‘кокарда’. Тако би барем били доследни, овако испадају смешни“, навео је председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова.

дража михаиловић
На суђењу/Фото: Wikipedia

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најавио је јуче да ће Скупштини Србије упутити амандман на Предлог закона о војном образовању којим се предлаже да Војна академија понесе име команданта Југословенске војске у отаџбини током Другог светског рата Драгољуба Драже Михаиловића.

„Најзначајнији француски војни орден Ратни крст који му је 1943. године доделио генерал Шарл де Гол, као и постхумно одликовање Легија заслуга првог степена, које 1948. године добио од америчког председника Харија Трумана, као и још 18 одликовања из Првог и Другог светског рата најбоља су препорука за ову одлуку“, навео је ПОКС.

дража михаиловић
Legion of Merit –Орден који је генералу Драгољубу Михаиловићу доделио Хари Труман, председник САД,/Фото: Поледи.рс

Детаље о одликовањима Драгољуба Драже Михаиловића можете прочитати у тексту Дражина одликовања.

Хронограф/Бета

2 Коментари

  1. Naš Draža, borac za monarhiju i slobodu Kraljevine Srbije od monstruoznih komunista i degenerika. A ti Omeroviću ajd u federaciju međ vaše mudžahedine.

Comments are closed.