Време је да преиспитамо чињенице: Да ли смо победили нацизам?

Једно од најпознатијих имена из периода Другог светског рата је др Јозеф Менгеле који је био нацистички лекар, познат и по надимку Анђео смрти. Пре свега у Аушвицу, али и у другим нацистичким логорима, радио је сурове експерименте над заробљеницима.

нацизам
НАТО-нацизам/Фото: илустрација

Занимала га је генетика, бавио се експериментима над идентичним близанцима. Постоји прича да би узимао по 10 близанаца, успавао их, а потом убијао и сецирао како би упоредио тела. Експериментисао је са променом боје очију убризгавањем пигмента, ампутирао је удове и покушавао да их поново зашије, а радио је и стерлизацију жена. Менгеле је био задужен и за организацију логора. Процењује се да је у гасне коморе отерао око 400.000 људи. Менгеле је чувеним ватиканским Пацовским каналима побегао у Аргентину. Никад није ухваћен, никад се није покајао због онога што је радио. Умро је природном смрћу 1979.

НАТО алијанса је Србима давала милосрдне часове демократије 1999. уз употребу најубојитијег оружја. Северноатлантска алијанса је у рату против Србије употребила и наоружање забрањено по свим међународним конвенцијама – муницију са осиромашеним уранијумом. На 113 локација испалили су 55.000 пројектила са осиромашеним уранијумом. Исте године око 300 Срба и неалбанаца је било отето и транспортовано у Албанију где су им вађени органи који су затим транспортовани у Италију одакле су дистибуирани у клинике широм Европе. Све се одигравало у „Жутој кући“ која се налази у селу Рибе, недалеко од града Бурел на северу Албаније. Као организатор трговине људским органима означени су Хашим Тачи и Дреничка група.

Зашто сам ово написала?

нацизам

Данас се у свету слави Дан победе над фашизмом/нацизмом у Другом светском рату у знак сећања на исти датум 1945. кад је нацистичка Немачка потписала капитулацију.

По завршетку рата, свет се згражавао над оним што су нацисти радили широм света. Концентрациони логори, мучења и зверске ликвидације заробљеника, разна експериментисања, нацисте су обележиле као највеће злочинце 20. века.

И данас, 67 година после Другог светског рата Менгеле је ратни злочинац. Нико није заборавио шта је тај човек радио по логорима широм нацистичке Немачке.

Данас, 19 година после НАТО агресије и „Жуте куће“ Хашим Тачи, иначе од стране српског судства осуђен на 10 година робије, себе зове председником терористичке државе, и признат је од стране Европе и света.

Фашистичке идеологије више нема у Европи?

нацизам
Фото: Глас Америке

Ивин Свет