Саопштење за јавност – Срби НИСУ СЛОБОДНИ у наметнутим институцијама БиХ

Сваки политичкоправни субјект, па и Република Српска, има легитимно право да све што је наметнуто, стави ван снаге, и врати све оно што је притиском и силом одузето. Један од легитимних начина успостављања претходног стања (враћање на Дејтонски споразум) јесте и кроз процес усвајања новог Устава Републике Српске. Уколико се не наиђе на разумевање за такав процес у политичком Сарајеву, то ће значити да су они који воде политичко Сарајево за мирно раздруживање Српске и Бошњачко-Хрватске Федерације, јер Срби ни на који начин неће да живе у наметнутој неслободи. 

срби нису слободни
Бивши Високи представник Педи Ешдаун у интервјуу Гласу Америке каже да је својевремено и међународна заједница извршила притисак како би дошло до формирања јединствене војске, јединствене царинске контроле, обавештајне службе, службе за индиректно опорезивање, али и да су му у том процесу помогли Драган Чавић, Аднан Терзић и донекле Младен Иванић.

Нико не сумња да није било притисака, наметања, па и неке врсте непристојне трговине како би се многа овлашћења која је Република Српска добила Дејтонским споразумом, пренела на ниво БиХ. Због те чињенице Срби нису слободни и не могу да самостално одлучују о свом економском, политичком и сваком другом напретку. Зато би, пре свега, прозвани Драган Чавић и Младен Иванић требали да покрену иницијативу за враћање Републици Српској насилно одузетих овлашћења.

Сваки политичкоправни субјект, па и Република Српска, има легитимно право да све што је наметнуто, стави ван снаге, и врати све оно што је притиском и силом одузето. Један од легитимних начина успостављања претходног стања (враћање на Дејтонски споразум) јесте и кроз процес усвајања новог Устава Републике Српске. Уколико се не наиђе на разумевање за такав процес у политичком Сарајеву, то ће значити да су они који воде политичко Сарајево за мирно раздруживање Српске и Бошњачко-Хрватске Федерације, јер Срби ни на који начин неће да живе у неслободи наметнутој од високих представника, а понајвише Педија Ешдауна.

Бања Лука, 21.05.2018.
Председник СНП „Избор је наш“  Дане Чанковић

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.