ПОБЕГАО ИЗ ЗАТВОРА И ОБИО 38 КУЋА Серијски лопов преко тераса упадао у домове Нишлија и крао све пред собом

Нишка полиција ухапсила је одбеглог робијаша Д. Р. (39) из Бачког Брега, због сумње да је у Нишу починио 38 тешких крађа и из домова Нишлија украо око 5,6 милиона динара.

побегао из затвора
Фото: Илустрација

– Он се терети да је у Нишу, од почетка године извршио 35 тешких крађа, као и три крађе прошле године, тако што би се ушуњао у станове и куће преко балконских и улазних врата и прозора, вршио преметачину и крао новац и златни накит. На овај начин власнике је оштетио за око 5,6 милиона динара, саопштила је нишка полиција.

Полиција је осумњиченог ухапсила у Нишу на улици, а том приликом он је физички насрнуо на полицајце. Код њега су пронађене фалсификоване личне карте Црне Горе и Хрватске које је, како се сумња, користио приликом продаје украденог накита у златарама у Нишу.

После утврђивања правог идентитета, констатовано је да се ради о одбеглом робијашу за којим је била расписана потерница због бекства са издржавања казне затвора из Казнено-поправног завода у Сремској Митровици.

– Полиција је лоцирала одбеглог робијаша у једној кладионици на Булевару Немањића, али је он наслутио да ће бити ухапшен па је кренуо да бежи. Сустигнут је на улици, а приликом хапшења, гурао је полицајце, ударао их и пружао отпор, али је ипак савладан. Он је побегао из затвора у Сремској Митровици 8. новембра 2016. године када је одведен на преглед у општу болицу. У затвору је био такође због крађа и требало је да изађе тек 2020. године. Но, сада ће тај рок да буде померен за време које је био на слободи а чека га и ново суђење за крађе почињене у Нишу, каже наш извор.

Д. Р. је у Нишу је боравио у изнајмљеном стану од септембра прошле године, а крађе је чинио у насељима Дуваниште, Дурлан, Доња Врежина, Чалије, где махом преовладавају породичне куће.

Одбегли робијаш је спроведен у Казнено-поправни завод у Сремској Митровици, а осим због 38 тешких крађа против њега ће бити поднете кривичне пријаве и због сумње да је извршио кривична дела фалсификовање исправе и напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Б. Јаначковић, Блиц