ХРВАТИ ИЗА РЕШЕТАКА! Приведено 28 навијача „Торциде“ који су демолирали пумпу у Врчину (ФОТО/ВИДЕО)

У полицијске станице у Нишу и Гроцкој спроводе се 32 навијача који ће бити приведени надлежним тужиоцима и судијама за прекршаје – изјавио Небојша Стефановић.

приведени навијачи
Фото: Д. Миловановић

Навијачи „Торциде“ из Сплита, њих 28, који су у четвртак ујутру дивљали на бензинској пумпи „Мол“ у Врчину, су ухапшени. Они су приведени судији за прекршаје.

Тим поводом огласио се и потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић. Он је рекао да су припадници Министарства унутрашњих послова зауставили на ауто-путу више од 400 хрватских навијача, а детаљном контролом навијача и њихових возила полиција је пронашла већу количину дрвених и металних палица, неколико секира и бакљи, као и мању количину наркотика.

„У полицијске станице у Нишу и Гроцкој спроводи се 32 навијача који ће бити приведени надлежним тужиоцима и судијама за прекршаје. Полиција је код неких навијача пронашла и робу коју су украли на једној бензинској станици код Врчина, тачније цигарете, пиће и играчке са акцизним маркицама Републике Србије“, рекао је Стефановић.

приведени навијачи
Хапшење навијача у Гроцкој/Фото: Д. Миловановић

приведени навијачи
Хапшење у Гроцкој/Фото: Д. Миловановић

После саслушања, и изрицања казне, биће познато и какав ће бити даљи поступак са њима, али сасвим је сигурно да неће бити задржани у Гроцкој и марице их већ чекају за даљи премештај.

Двориште станице препуно је полицијских возила и марица.

У организованој акцији српске полиције, хулигани из Сплита су похапшени удруженим снагама полиције из Ниша и Београда.

Како сазнајемо, полиција их је чекала на наплатној рампи Наис код Ниша, где је зауставила више од 400 хрватских навијача. Сви су сем тројице прослеђени у Београд, док су тројица задржана у полицији у Нишу. Код једног од њих је пронађена дрога, док су друга двојица имала хладно оружје.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је да су припадници Министарства унутрашњих послова зауставили на ауто-путу више од 400 хрватских навијача, и да је детаљном контролом навијача и њихових возила полиција пронашла већу количину дрвених и металних палица, неколико секира и бакљи, као и мању количину наркотика.

– Због дивљања на бензинској станици судији за прекршаје биће приведено 28 навијача због извршеног прекршаја „непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи“, за шта је запрећена затворска казна од 30 до 60 дана – објаснио је министар Стефановић.

Министар је упозорио све оне који се крећу Републиком Србијом, и наше држављане и наше госте, да се понашају у складу са прописима и да поштују законе Србије.

– Свако дивљачко понашање, понашање које узнемирава грађане Србије, наноси им материјалну штету или угрожава њихову безбедност, биће оштро санкционисано – поручио је Стефановић.

Новости / Телеграф