„ПРОШЛА САМ КРОЗ ПАКАО“ Док је избављала ћерку из језиве секте, на Катарину Оксенберг послали су ПЛАЋЕНЕ УБИЦЕ

Глумица Катарина Оксемберг, ћерка принцезе Јелисавете Карађорђевић, након што је успела да извуче ћерку Индију из канџи злогласне секте, каже да сада страхује за свој живот.

катарина оксемберг
Катарина Оксемберг/Фото: Youtube

– Нисам била срећна када је моја ћерка Индија приступила NXIVM култу, али свакако нисам имала појма кроз шта пролазе младе жене које су чланице. Када су ме позвали и објаснили целу ту „роб-господар“ праксу, знала сам да је то крај и да морам да је спасим – испричала је Катарина Оксемберг, звезда популарне серије „Династија“ и мајка девојке која је приступила озлоглашеној секти осврћући се на пакао кроз који је прошла.

Катарина је са ћерком Индијом први пут отишла на семинар NXIVM секте који је одржан 2011. године у Калифорнији, мислећи да је реч о курсу бизнис вештина. Није прошло много од када је Катарина схватила о чему је реч, али тада је мозак њене ћерке већ увелико био испран.

катарина оксемберг
Индија, ћерка Катарине Оксемберг/Фото: Youtube

Индија, тада 20-годишњакиња, потрошила је хиљаде и хиљаде долара на курсеве које је ова секта одржавала, а недуго затим преселила се из Малибуа у Албени (Њујорк) како би била ближе главешинама секте. Одлучивши да се бори за своју ћерку, Катарина је прошла кроз кошмар који је препричала у интервјуу за британски Сан.

– Све је почело када ми се обратила жена која је успела да се избави из секте. Објаснила ми је динамику дешавања, да је постојала хијерархија и да су жене регрутоване под изговором да су укључене у женску заједницу за оснаживање (ДОС). Она ми је рекла и да је Кит Рејнар оркестрирао читаву ствар као њихов крајњи господар – испричала је несрећна мајка додајући да се читава организација заснива на обманама, лажима и манипулацији.

катарина оксемберг
Кит Рејнар/Фото: Youtube

Да би приступиле овој групи, жене су морале да поднесу неку жртву због које би се кајале уколико их организација разоткрије, као што су обнажене фотографије, завети послушности или снимци у којима су говорили о члановима своје породице.

– Када би их Кит желео за себе, због сопственог сексуалног задовољства, девојке би биле стављане на веома строге дијете, како би изгубиле између 500 и 800 калорија дневно, што је гладовање. Свака од робиња била је обавезна да регрутује још пет, шест девојака, и цела ствар се ширила веома брзо. Китов адвокат је касније рекао да је 150 жена било избављено из ДОС-а – прича Катарина.

Према ономе што је сазнала, девојке су бивале заточене у ћелији за робове, где су им ноге и руке везане. Када би покушале да се избаве из окова, за то би им требало 30 до 40 минута.

– Нисам могла да замислим да је моја ћерка била подвргнута овој пракси. Због тога сам схватила да је моја мисија да је избавим и да не дозволим да ико икада буде малтретиран на овај начин – испричала је Катарина.

Глумица се после тога повезала са Френком Парлатом, бившим представником за штампу NXIVM, који се први окренуо против ове групе и разоткрио је.

катарина оксемберг
Китови иницијали урезани на интимним деловима тела његових робиња/Фото: Youtube

Њих двоје заједно ризиковали су живот, примили су велики број претњи због тога што су желели да разоткрију култ и помогну женама да из њега изађу. Такође, радили су на томе да прикупе што више доказа који би на крају довели до хапшења.

– Била сам упозорена да не идем у Мексико јер би ме убили. Добијала сам претећа писма од мексичких адвоката и мексичког државног тужиоца, која је издао Емилиано Салинас који води NXIVM Мексико. Они су ме оптужили за превару и изнуђивање.

На то, некадашњи представник секте додао је: „Један од мојих извора ме је обавестио да су унајмили двоје људи да нас ликвидирају, описујући до детаља како ће то бити учињено. Катарина и ја смо били сами у овоме четири месеца, добијали смо велики број претећих мејлова и позива. Били смо Китови непријатељи број један и два.“

 

View this post on Instagram

 

Blast from the past! #tbt #dynasty #catherineoxenberg

A post shared by Catherine Oxenberg (@catherineoxenberg) on

Њих двоје заједно зауставили су многе жене које су настојале да се прикључе секти када су почели да је разоткривају. У једном тренутку, прича глумица, уплашила се да би њена ћерка могла да изврши самоубиство.

Међутим, Катарина и Френк су, прикупивши доказе и пријавили случај надлежнима, а у марту ове године Рејнар је ухапшен. Убрзо после тога ухапшена је и Алисон Мек и други челници култа.

Када се секта растурила, њена ћерка Индија је нашла посао у ресторану у Њујорку, после чега се заљубила и коначно преселила назад у родни Малибу, где сада покушава да свој живот почне испочетка.

– Гледала сам како друге младе жене излазе из NXIVM-а и тај транзициони период је врло осетљив тренутак у животима ових жена где пада у воду све у шта су веровале и већина њих је поставила питање: „Да ли је све у шта сам веровала лаж?“ То је врло застрашујући тренутак – закључила је Катарина.

Сан

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.