ХОРОР У УГРИНОВЦИМА: Палили стрњику на њивама, изгорело осам паса – људи су следећи

0

Још сам у шоку због онога што се догодило. Моја ћерка успела је да спаси 11 паса, али за њих осам, нажалост, није било помоћи, рекла је власница пансиона у Угриновцима

11 паса
Фото: Илустрација

Нови Сад – Осам паса је изгорело у пансиону за псе у Угриновцима, а један пас је угинуо од опекотина у пансиону у Руми, док се други опоравља од повреда задобијених због пожара услед неконтролисаног паљења стрњика на војвођанским њивама.

Док поједини, несавесни пољопривредници упорно и неконтролисано пале стрњику на њивама, надлежни из Управе за ванредне ситуације подсећају да Закон о заштити од пожара строго забрањује спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа на отвореном простору, преноси Инфонет Војводина.

Људи који имају салаше у војвођанским атарима посебно су забринути за своју и безбедност имовине.

„Још сам у шоку због онога што се догодило. Моја ћерка успела је да спаси 11 паса, али за њих осам, нажалост, није било помоћи“, рекла је власница пансиона у Угриновцима.

Готово исто искуство, али не са толико трагичним исходом, доживели су чланови Удружења за заштиту животиња „Јупитер“, из Руме.

Они су изгубили једног пса, други се још опоравља од опекотина, а изгорела је једна кућица за псе.

Смиљана Колунџић из Удружења „Јупитер“ рекла је да се због неконтролисаног паљења стрњике на њивама све чешће дешавају и саобраћајни удеси.

„Последњи је био на путу измеду Вогња и Сремске Митровице. Тај густ дим од пожара, са њиве се прошири и на пут, па возачи ођедном улете у црни дим, буквално се ништа не види“, истакла је она.

Како је рекла, „они запале њиву и онда оду, оставе је без икаквог надзора“ и додала да је „питање дана када ће се десити још већа трагедија, од ових које смо сада имали, када су животе изгубили пси.

11 паса
Фото: Илустрација

Она је апеловала на пољопривреднике да више не пале њиве, јер тиме не само да уништавају квалитет земљишта, но и целокупни еко систем, доводе у опасност животе људи и уништавају туђу имовину.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.