Чачанског поштара брутално претукло 30 Рома – Ударали га аутомобилским ДИЗАЛИЦАМА ПО ГЛАВИ

Марко Милосављевић (25) брутално претучен у ромском насељу у Чачку, недалеко од сточне пијаце. Замерали му што породици, наводно, није стигло писмо бесплатне помоћи. Најагресивнији су били жене и деца, тврде очевици.

марко милосављевић
Насеље у коме се догодио напад/Фото: В. Илић

Поштар у трећем чачанском рејону – Марко Милосављевић (25) брутално је претучен у понедељак по подне, у ромском насељу у Љубићу, недалеко од сточне пијаце. Њега је палицама, металним шипкама, па чак и дизалицама од аутомобила тукло тридесетак људи, међу којима су најагресивнији, како сазнајемо, били жене и деца!

О овом случају одмах је обавештена полиција, која испитује актере туче, а Милосављевић је са тешким повредама главе пребачен у чачанску болницу, где је задржан на одељењу хирургије.

– Пацијент има повреде и посекотине у пределу главе, али је доброг општег стања – рекла нам је др Биљана Кочовић, портпарол болнице у Чачку.

Према нашим сазнањима, Марку су недељама уназад претили станари из овог насеља, а све због, наводно, писма које није стигло на адресу једне породице.

– Замерали су Марку што им није донео решење о подели бесплатне помоћи од 13.000 динара за куповину огрева. Жалили су се и директору, као и управнику поште, после чега је утврђено да је спорно писмо уручено још почетком августа, а Милосављевић је као поштар почео да ради почетком октобра – испричао нам је један од Маркових познаника. – Претње, међутим, ни тада нису престале, а све је кулминирало у понедељак, када је отишао да уручи пошту у овом насељу.

Размишљају о протесту: Колеге претученог поштара које су огорчене овим чином кажу да размишљају о протесту. – Овај инцидент прешао је све нормалне границе, посебно када је реч о нашој безбедности – рекао нам је поштар са којим смо разговарали.

Управник поште у Љубићу потврдио је да се напад на поштара догодио у ромском насељу Сајмиште.

Позвали су ме из полицијске управе да преузмем торбу и бицикл, али када сам стигао у насеље био сам шокиран сценом. Видео сам троја полицијских кола и ознаке са бројевима по земљи. Било је и крви – казао је управник поште Владан Вукосављевић.

Очевици причају да је туча била језива. Тридесетак људи насрнуло је на поштара, сви су га тукли чиме су год стигли. Највише удараца задобио је по глави док није пао на земљу, па су и тада наставили да га бесомучно ударају. Сазнајемо да је Милосављевић на глави имао чак 15 копчи, многобројне модрице и посекотине по телу.

В. Илић, Новости

1 коментар

  1. Imate li muda braćo Srbi da ovo prokomentarišemo ili će se ovo sa ciganima muvati pod terpih decenijama. Gde je ministar policije sa svojom svitom, predsednik republike koji konemtariše sve međake po Srbiji, bojim se da će i taj problem da se navali na leđa srpskih poreznika jer im država kupuje kuće po srpskim selima novcem poreskih obvezni8ka.

Comments are closed.