БЕОГРАДСКИ СПАЈДЕРМЕН ПЉАЧКАО ПО БАЊАЛУЦИ: Попео се уз олук па провалио у Економску школу?! У цркву упао кроз прозор

0

Окружни суд у Бањалуци потврдио је данас оптужницу Окружног тужилаштва против Н. Н. (30) из Београда који се терети за више крађа, између осталог и пљачку Економске школе и Хришћанске адвентистичке цркве у том граду. Оптужени ускоро излази пред суд.

београдски спајдермен
Фото: Илустрација

БАЊАЛУКА – Окружни суд у Бањалуци потврдио је данас оптужницу Окружног тужилаштва против Н. Н. (30) из Београда који се терети за више крађа, између осталог и пљачку Економске школе и Хришћанске адвентистичке цркве у том граду.

Он се терети да је у периоду од 22. јула до 2. августа ове године уз примену физичке силе пљачкао васпитно-образовне установе, пословне и друге објекте на подручју Бањалуке, преноси Кликс.ба.

Како се наводи, он је у ноћи између 22. и 23. јула преко крова околних зграда дошао до кровног балкона на 3. спрату просторија „Н. П.“ а.д. Бањалука где је уз помоћ алата провалио балконска врата, а затим ушао у унутрашњост и провалио у више просторија на трећем и другом спрату из којих је узео 475 конвертибилних марака (око 240 евра), бон ваучере и снимач видео надзора.

После неколико дана он је провалио у Економску школу, преко олука се попео до првог спрата, и узео снимач видео-надзора и на тај начин прибавио корист од 1.000 конвертибилних марака (око 510 евра).

Ухапшени Н. Н. се преко кровова зграда пео на балконе и помоћу алата проваљивао балконска врата и тако улазио у зграде. Такође се пео и преко олука до првог спрата. На тај начин је провалио у школу, а у цркву је ушао кроз прозор. Вредност опљачканог новца и ствари креће се до неколико десетина хиљада евра.

Хришћанску адвентистичку цркву опљачкао је у ноћи између 1. и 2. августа, у коју је ушао кроз прозор.

У становима је пронашао кључеве од сефа из којих је украо новац у вредности од 92.960,56 КМ (око 47.000 евра) у различитим валутама. Оптужница против Н. Н. подигнута је 3. новембра, а потврђена у понедељак, 5. новембра.

Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.