САЗНАЈЕМО Пронађена бомба из Другог светског рата код трамвајског моста, надлежни испитују НОСЕЋЕ СТУБОВЕ

0

Експлозивна направа, највероватније из Другог светског рата, пронађена је испод трамвајског моста, на дубини од седам метара, а на око два метра од другог стуба трамвајског моста.

експлозивна направа
Фото: Митар Митровић, РАС Србија

Експлозивна направа, највероватније из Другог светског рата, пронађена је испод трамвајског моста, на дубини од седам метара, а на око два метра од другог стуба трамвајског моста.

Према незваничним информацијама, Сектор за ванредне ситуације најавио је хитан излазак на терен, а експлозивна направа налази се ван пловног пута. До њеног проналаска дошло је док су рониоци претраживали дно реке, у оквиру једне од припремних фаза за изградњу новог моста, на истом месту.

– Бомба ће бити уклоњена и нема опасности за грађане, а ми ћемо испитати комплетно ово тло и на тај начин ћемо обезбедити да нови савски мост буде изгађен на стабилном тлу – рекао је Весић.

Будући да је Београд бомбардован више пута током 20. века претпотставља се да пронађена неексеплодидарна бомба потиче из Другог светског рата.

експлозивна направа
Фото: А. Димитријевић, РАС Србија

О проналаску бомбе полицију су обавестили из фирме ПМЦ Инжењеринг, која је ангажована за испитивање дна реке у функцији изгадње новог моста преко Саве, а направа се нашла на позицији предвиђеној за стуб поменутог новог мостног прелаза.

Авиобомбу у реци Сави обезбеђују припадници речне полиције и рониоци ће је извадити чим то метеоролошки услови дозволе, а затим ће контрадиверзиона екипа да је прегледа и однесе на уништење.

Подсетимо, Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Града Беогада завршава пројекат изградње новог савског моста који треба да почне да се гради следеће године, пошто постојећи дотрајали мост буде измештен на позицију између Новог Београда и Аде Циганлије.

Сектор за ванредне ситуације најавио је хитан излазак на терен, а експлозивна направа налази се ван пловног пута. До њеног проналаска дошло је док су рониоци претраживали дно реке, у оквиру једне од припремних фаза за изградњу новог моста, на истом месту, незванично сазнајемо.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.