РОБИЈА ЗА НАЈВЕЋУ СРПСКУ ПРЕВАРАНТКИЊУ Представљала се као сестра шефа БИА и жена тужиоца, па ојадила Београђанку за 80.000 ЕВРА

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на шест година затвора Радмилу Икић, јер је, лажно се представљајући као бивша жена тужиоца Миљка Радисављевића и сестра наводног шефа БИА Александра Томића, довела у заблуду једну Београђанку да јој исплати 80.000 евра за куповину виле на Дедињу.

радмила икић
Радмила Икић / Фото: Facebook

Икићевој, којој према писању медија ово није први пут да вара људе по Србији, изречена је и новчана казна од 100.000 динара.

Такође је обавезана да оштећеној жени Н. З. плати 9.552.000 динара у року од годину дана од правноснажности пресуде.

Овом одлуком одбијене су све жалбе и потврђена је пресуда Првог основног суда у Београду од 21. септембра ове године, објављено је на сајту Апелационог суда.

Радмила Икић је осуђена јер је, према пресуди, од фебруара до краја августа 2016. године лажима довела у заблуду Н. З. тако што је крајем фебруара 2016. године, после смрти оца оштећене, дошла у њену породичну кућу у Београду, представљајући се да је фамилија – сестра оштећене.

Рекла јој је да ради као тужилац у Палати правде, да јој је живот угрожен због пресуде Јоци Амстердаму, због чега крије идентитет.

Оштећеној је причала и како се разводи од тужиоца Миљка Радисављевића, да јој не да да уђе у стан, да нема где, да јој је брат Александар Томић, директор БИА, у шта је оштећена поверовала и примила је у кућу, наводи се у пресуди.

После тога је обећала оштећеној да ће јој запослити ћерку и њеног дечка у „Ер Србији“, код свог вереника Данета Кондића.

Пошто је оштећена у мају 2016. године продала наслеђену кућу, Икићева јој је рекла да има намеру да преко кућног пријатеља, адвоката Горана Петронијевића, и свог брата Александра Томића купи кућу на Дедињу по повољним условима.

Оштећеној је понудила да купе кућу по пола за износ од 80.000 евра.

радмила икић
Радмила Икић / Фото: Приватна архива

Преварена жена јој је од почетка јуна до краја августа у присуству два сведока на руке предала за куповину виле у два наврата износ од укупно 80.000 евра, наводи се у пресуди.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.