ПРИПРЕМЕ ЗА ДАН РЕПУБЛИКЕ: Ани Брнабић највиши орден сутра у Бањалуци (ФОТО)

0

Припадници полиције Републике Српске и ватрогасних јединица почели су у Бањалуци пробу за свечани дефиле поводом 9. јануара – Дана Републике.

поводом 9. јануара
Фото: РТСР

Припадници полиције Републике Српске и ватрогасних јединица почели су у Бањалуци пробу за свечани дефиле поводом 9. јануара – Дана Републике.

Пре дефилеа, предвиђено је окупљање и постројавање учесника на стадиону Фудбласког клуба „Борац“ одакле ће се Улицом краља Петра Првог Карађорђевића упутити до Трга Крајине, где је предвиђено обележавање.

Република Српска настала је 9. јануара 1992. године у Сарајеву као Република српског народа у БиХ одлуком тадашње Скупштине српског народа у БиХ.

Република Српска свој први Устав добила је 28. фебруара 1992. године под називом Устав Српске Републике БиХ.

Из Министарства унутрашњих послова Српске позвали су грађане да 9. јануар прославе достојанствено и у миру, и да дођу у Бањалуку на свечано обележавање овог празника.

поводом 9. јануара
Фото: РТРС

Полиција предузима појачане мере ради безбедности. Грађанима који буду желели да прате свечани дефиле, саветује се да поштују наредбе полицијских службеника на терену и да не носе пиротехничка средства и остале опасне предмете. На снази је привремена забрана рада у уторак и среду, за неколико стотина угоститељских и других објеката на подручју града.

Обележавању ће присуствоваће премијерка Србије Ана Брнабић којој ће бити уручен Орден Републике Српске на ленти.

поводом 9. јануара
Добитници највишег одликовања Републике Српске / Фото: Балканскаправила.ком

У среду у подне је свечани дефиле на Тргу Крајине, а потом ће уследити свечана академија у спортској дворани „Борик“. У 16 часова у владином Административном центру, биће организована свечана академија.

поводом 9. јануара
Фото: РТРС

Саобраћај ће у среду бити затворен и у ширем центру града.

Од 7.00 часова па док буде неопходно у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве.

Од 10.00 часова па надаље, саобраћај ће бити затворен у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, Улици Младена Стојановића, у Улици олимпијских победника, у Алеји Светог Саве, и у Улици Вука Караџића.

поводом 9. јануара
Фото: РТРС

Саобраћај ће од 12 до 17 часова бити потпуно обустављен у Алеји Светог Саве, од раскрснице са Гундулићевом улицом до раскрснице са Булеваром српске војске.

РТРС

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.