ДРАМА КОД КРУШЕВЦА: Једна особа погинула, међу повређенима и трудница; Беба реанимирана, лекари се боре за живот мајке (ФОТО+ВИДЕО)

Тежак удес код Крушевца. Једна особа је погинула, троје повређено, међу којима и трудница у деветом месецу. Ј. М. је порођена и лекари се боре за њен живот. Беба је на путу за КЦ Крагујевац.

тежак удес
Фото: с. Бабовић

Крушевац – С. И (26) је погинуо, а три особе су повређене у тешкој саобраћајној несрећи која се око седам сати догодила на Чокотином брду код Крушевца, сазнају Новости.

У удесу су учествовали путничко возило марке „фијат пунто“ којим је управљао С. И. и аутобус “Југопревоза”. Аутобус се, према незваничним информацијама, кретао регионалним путем у правцу од Крушевца ка Каонику.

Међу повређенима је, сазнајемо, и трудница Ј. М (25), која је наводно партнерка настрадалог С. И.

Како сазнајемо, лекари су породили жену, а беба је транспортована у КЦ Крагујевац. Како нам је рекао начелник анестезије, реанимације и интензивног лечења др Савко Марковић, Ј. М. је у изузетно тешком стању.

“Ј. М. примљена је око 8.15 ујутру. Реч је о трудници у деветом месецу трудноће у изузетно тешком општем стању, и витално је угрожена. Ради се тешкој поли-трауми. Урађене су неопходне дијагнотистичке процедуре. Хитно је формиран тим хирурга и гинеколога, који је донео одлуку да се уради оперативни захват, усмерен на спасавање живота и мајке и детета, с обзиром да су констатовани патње плода и знаци унутрашњег крварења”, изјавио је за Новости Марковић.

Он је казао да је беба на путу у КЦ Крагујевац.

“Одмах по порођају, беба је реанимирана. Успостављени су задовољавајући витални параметри и у току је њен транспорт у КЦ Крагујевац на даље лечење. Резом је заустављено и интроабдомелно крварење пацијенткиње”, додао је начелник.

Марковић је истакао да се лекари боре за живот Ј. М.

“Пацијенткиња се и даље налази у тешком општем стању. Витални параметри су незадовољавајући, а борба за њен живот се наставља у јединици интензивног лечења”, објаснио је он.

тежак удес
Др Савко Марковић

Из истог удеса у Једницу интензивног лечења хируршког сектор Н.Т. (20). примљена је у релативно тешком општем стању са знацима трауматског стреса.

„Урађене су одмах по пријему адекватне дијагостичко терапијске процедуре. Реч је о контузионим повредама грудног коша. Опште стање је стабилизовано, ван животне опасности је тренутно“, изјавио је др Марковић.

Полиција је после два сата прекида отворила саобраћај на том путу и то чини наизменично, а интервенција ватрогасаца и даље траје.

Ухапшен возач аутобуса

Полиција је ухапсила возача аутобуса Ј.Б. (37), крушевачког „Југопревоза“, саопштила је данас Полицијска управа у Крушевцу.

Он је ухапшен због сумње да је угрозио безбедност јавног саобраћаја, одређено му је задржавање до 48 сати и биће приведен тужиоцу уз кривичну пријаву.

тежак удес
Хирургија у Општој болници у Крушевцу. / Фото: С. Бабовић

тежак удес
Фото: С. Бабовић

 

С. Бабовић, Новости