ЈОШ ЈЕДАН ШОК СНИМАК НАСИЉА ИЗ СРПСКЕ ШКОЛЕ: Прво га је шутирао у вецеу, а онда је почео да га туче у учионици, па је повикао „Хоћеш да те убијем сад?“ СУРОВО (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Колико ћемо још дуго гледати сцене вршњачког насиља у медијима или бити његове жртве? Да ли ћемо и даље морати да стрепимо за безбедност своје деце коју МОРАМО да шаљемо у школу, без обавезе те исте школе да нашу децу заштити од насиља? Када ће бити коначно и у потпуности уништена култура насиља и смрти које наше друштво негује у свим својим сегментима, почев од медија, породице, образовања, политике?

сцене вршњачког насиља
Код неких су сцене физичког насиља над једним учеником основне школе у Земуну изазвале подсмех и циничне коментаре да се „деца претварају како би снимак постао виралан“. Да ли смо заиста постали толико неосетљиви на насиље? / Фото: Youtube printscreen

Снимак из једне основне школе на којем се види како један ученик шутира другог дечака који лежи на поду, док он виче „немој“, освануо је на друштвеним мрежама.

На снимку се чује како се остали који су присуствовали овог догађају смеју и снимају мобилним телефоном. Међутим, није познато да ли је настао „из шале“ како се наводи у коментарима испод снимка, или је у питању нови случај вршњачког насиља.

Наводно је до овог догађаја дошло у једној земунској школи, а на снимку се види како један дечак обара другог на под школског вецеа и почиње да га удара.

Неколико секунди касније прилази други ученик који покушава да их раздвоји, међутим, насилник успева да га одгурне и наставља да туче дечака који је и даље на поду.

сцене вршњачког насиља
Фото: Youtube printscreen

У другом делу истог видео снимка види се да исти дечак, сада у учионици, пред другим ђацима, поново напада жртву. У једном тренутку узима и столицу и почиње да виче „Хоћеш да те убијем сад“, док се у позадини чује глас који говори „Немој“.

сцене вршњачког насиља
Фото: Youtube printscreen

Поједини корисници су на Јутјубу, где је и видео објављен, осудили овај немили догађај, али било је и коментара у којима је писало да је „све ово намештено, као и да се клинци претварају“.

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК можете погледати овде:

Курир / Хронограф