Србин проглашен за наставника године у Кини!

0

Млади Зрењанинац Бојан Јанковић проглашен је за наставника године у Кини! Јанковић је ангажован у Академији Stanley Potenital English, као наставник енглеског језика. Сваке године ова школа додељује награду најбољем наставнику, а признање за 2018. припало је управо Јанковићу. Бојан је, иначе, син музичара Александра Јанковића, фронтмена култног зрењанинског рок састава „Инстант карма“.

бојан јанковић
Фото: Printscreen

Млади наставник је завршио Зрењанинску гимназију, после чега је годину дана студирао историју у Новом Саду.

– Пре четири године сам одлучио да нађем неки озбиљан посао, не бих ли био у могућности да једног дана издражавам породицу. Жеља ми је била да останем у Србији, али сам убрзо схватио да се од српске плате не живи. Зато сам 2016. послао око стотинка различитих мејлова, на адресе од Аљаске до Аустралије, тражећи посао. Одговорило ми је свега неколико људи, а Предраг Никић је имао врло озбиљну понуду за мене. Понудио ми је посао у Кини и у августу сам се отиснуо на пут дугачак 10.000 километара. И до дан данас нисам зажалио због тога ни једног јединог тренутка – испричао је за портал зрењанински.ком Бојан Јанковић.

бојан јанковић
Фото: Printscreen

Прилике се само низале

Није ми дуго требало да се привикне на тамошњу културу, иако кинески језик још увек није научио. Међутим, требало му је веома мало времена да научи посао којим се данас бави, после чега су се прилике само низале.

бојан јанковић
Фото: Printscreen

– Данас радим у једном од најбољих ланаца школа у самом Пекингу. У овој установи је ангажован и Предраг Никић, који је од самог почетка у њу доводио највеће таленте и најискусније наставнике са којима је сарађивао. У Stanley Academy сам дошао у септембру 2018. и можда је једна од најбољих ствари та што имамо одличну и велику екипу из Србије. Сви заједно функционишемо као једна велика породица, а признање које сам добио представља огроман ветар у леђа – каже Бојан.

бојан јанковић

С обзиром на то да му је просечно радно време 20 сати недељно, овај млади Зрењанинац има доста времена за себе, девојку и пријатеље.

бојан јанковић

– Овај посао могу да препоручим од срца свима онима који су се у њему пронашли. Ово је поштен и добро плаћен посао, а у раду са децом не постоји много стреса и верујем да би то свакоме одговарало – закључује Бојан.

Зрењанински.ком

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.