Ватерполо савез Србије послао допис: Став свих српских клубова – нећемо у Сплит

Ватерполо савез Србије и српски клубови упутили су данас допис Управном одбору Регионалне лиге у коме истичу да из безбедоносних разлога не желе да играју у Сплиту и околини од 200 километара до краја сезоне.

ватерполо савез србије

Ватерполо савез Србије и српски клубови упутили су данас допис Управном одбору Регионалне лиге у коме истичу да из безбедоносних разлога не желе да играју у Сплиту и околини од 200 километара до краја сезоне.

ВСС и клубови донели су одлуку на састанку у Кући ватерпола након што су ватерполисти Црвене звезде нападнути у Сплиту пред меч са Морнаром у Регионалној лиги протеклог викенда.

„Сви смо свесни догађаја који су се одиграли у Сплиту 9. фебруара 2019. пред одигравање утакмице 12. кола ВК Морнар – ВК Црвена звезда где су нападнути спортисти ВК Црвена звезда хладним оружјем, од стране групе хулигана. Нажалост, тај напад хулигана био је мотивисан етничком мржњом, што у сваком случају представља најтежи могући вид насиља. Само пуком срећом по све нас, тај напад се није завршио трагичним исходом“, наводи се у допису.

Додаје је да је „охрабрујућа брза реакција хрватске полиције и то што су сви релевантни фактори у Хрватској, политички и спортски, осудили инцидент“.

„Искрено верујемо да се неће само на томе завршити, него да ће починиоци овог злодела бити најстроже кажњени. Иницирано наведеним, руководство Ватерполо савеза Србије је одржало састанак са представницима српских клубова, учесника РВЛ како бисмо анализирали новонасталу ситуацију и предузели одређене кораке. Као закључак донесен је јединствен став свих српских клубова, учесника РВЛ да до краја текуће сезоне не учествују на спортским борилиштима у граду Сплиту, као и спортским борилиштима који се налазе на удаљености мањој од 200 километара од Сплита из безбедносних разлога“.

У допису пише и да је за ВК Црвена звезда у овом тренутку неприхватљиво да гостује у Сплиту, па се упућује молба да се измести место одигравања како би се завршило такмичење.

„Молимо вас да нам одговорите до уторка 19. фебруара“, закључује се.

У нападу је најтеже прошао голман Александро Краљ, који је морао да скаче у море у бегу и има повреде носа и посекотину ножем, Душан Васић је добио ударце у потиљак, а Милош Максимовић у ногу.

Бета

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.