Реконструкција центра Ниша средином године – овако ће изгледати ВИДЕО

Ниш – Почетак радова на Тргу краља Милана у Нишу, који би требало да коштају око два милиона евра у градском Секретаријату за инвестиције најављују за средину 2019.

ниш
Приказ будућег изгледа / Фото: Youtube printscreen

Почетак радова на Тргу краља Милана у Нишу, који би требало да коштају око два милиона евра у градском Секретаријату за инвестиције најављују за средину 2019. године.

Ипак, Тврђавски мост на Нишави на реконструкцију ће морати још да чека, јер због лоше документације, за њега и даље нема грађевинске дозволе.

Поплочавање бордо гранитним плочама самог центра Ниша, као и простора испред Градске куће и “бугарског паркинга”, који ће бити затворени за саобраћај, предвиђено је вишемилионском јавном набавком. Извођач би коначно требало да буде познат 5. марта, пишу Јужне вести.

Секретар Секретаријата за инвестиције Ванча Димитров каже да би радови могли да почну када тендер буде спроведен, односно средином године.

Ипак, Тврђавски мост на Нишави, чија је реконструкција такође предвиђена овим пројектом, на нови изглед ће морати још да чека. Разлог је то што за њега још нема грађевинске дозволе.

Димитров објашњава да је захтев за дозволу одбијен због процедуралних ствари и да ће јавна набавка за мост бити расписана тек након добијања дозволе.

„Јавна набавка је одвојена за мост. Она још није пуштена. Одвојена је јер ће се на мосту радити неки други радови, који су специфични и нису баш везани за радове на Тргу. То што није усаглашено ће да буде усаглашено. Рецимо, лиценцу нису предложили и још неке процедуралне ствари. Кад буде издата грађевинска дозвола, биће расписана јавна набавка“, истиче Димитров.

Иначе, посебном јавном набавком биће изграђена и фонтана у облику крста на садашњем паркингу крај Нишаве.

Б92

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.