ОВИХ ПЕТ РЕЧИ ЈОЈ ЈЕ ДОНЕЛО 100.000 ЕВРА Марина Туцаковић је написала само ЈЕДАН СТИХ за чувену песму и зарадила брдо новца

Један од највећих хитова Неде Украден је песма „Зора је“, а многи нису знали да је само један стих ове песме донео огромну своту новца Марини Туцаковић, која га је написала.

марина туцаковић
Марина Туцаковић / Фото: Screenshot

Према Нединим речима, наш најпознатији текстописац Марина Туцаковић зарадила је више од 100.000 евра само захваљујући стиху „Суза је из ока канула“.

– Песму ми је написао покојни Ђорђе Новковић и нас двоје смо се неколико пута посвађали око самог наслова песме. Прво смо је назвали ‘Јоване, зора је’, па ‘Милане, зора је’. Последња и коначна верзија је ‘Зора је’. На крају сам позвала Марину Туцаковић која је написала само један стих, а то је: ‘Суза је из ока канула’. Њој је тај стих донео преко 100 хиљада евра – рекла је Неда у емисији „Гламур“.

зора је
Неда Украден / Фото: РАС Србија

Причало се да је балада „Змај“ настала по најтужнијем догађају Марина Туцаковић после 16 година открила истину о песми

Готово да не постоји славље на којем се не чује песма „Змај“ коју у оригиналу изводи певачица Индира Радић. Њој је ова песма донела славу и успех, али постоји легенда о томе како је настао овај хит.

И док се годинама спекулише да песма говори о изненада угашеној великој љубави двоје младих, текстописац Марина Туцаковић тврди другачије.

Наиме, по легенди која кружи интернетом, песма је настала око 1990. године када је млада девојка сазнала да умире.

– Текст ове песме настао је по истинитном догађају. Љубав двоје младих није успела јер их је спречила смрт  дуге после. Фолк хит “Змај”, који је својевремено отпевала Индира Радић, крије у себи заиста потресну животну причу која ће расплакати и оне “каменог срца”.

Младић и девојка из песме су се заволели у средњој школи. Десет година забављања резултирало је заказивањем свадбе. Девојка је, међутим, тада сазнала да има рак панкреаса у поодмаклој фази. Венчање је отказано, а она је дечку написала писмо у болници (од речи до речи ове песме) и замолила га да прочита кад она умре. Он се, међутим, напио те исте вечери и отворио писмо. Ујутру, када је дошао у болницу, она је умрла. Дечко је чувао писмо 15 година, а онда решио да га прода Марини Туцаковић. Она је прво песму хтела да намени Цеци Ражнатовић, међутим, нумеру је, на крају, отпевала Индира – стоји у једном од коментара испод песме, а потом се наводи да се овај догађај одиграо у периоду између 1988. и 1990. године. Потом је према коментарима са ове музичке платформе, дечко од продаје песме купио авионску карту и отпутовао у Бостон, а девојка је сахрањена у Нишу, после смрти у тамошњој болници.

марина туцаковић
Марина Туцаковић / Фото: Зоран Лончаревић, РАС Србија

Са друге стране, први пут о овоме проговорила је Марина Туцаковић, власница великог броја хитова на музичкој сцени. Како каже, ништа од горе наведеног није тачно, а истина је потпуно другачија.

Свих ових година слушала сам многе легенде о песми “Змај”, толико да би могао филм да се сними на основу ове песме. Нема везе ни са једним догађајем, поготово не са овим трагичним како се наводи. Песма је настала тако што је Горан Ратковић Рале донео композицију која је мене повукла да напишем текст. Песма је објављена тек 2003. године, што је више од десет година од догађаја који се догодио, како тврде. Благе везе са истином нема та прича – истиче Марина за Блиц, а на констатацију да ће можда овим признањем разочарати многе који верују у ову легенду, истиче:

– Знам да је то била легенда, али мораћу све да разочарам. Истина је потпуно другачија, речи у песми се не заснивају ни на једном догађају.

Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.