АФЕРА „ЈУТКА“ – Директор кабловске у Брусу: Неко је звао моје раднике и тражио да прекинемо сигнал

Неколико минута пре почетка емисије „Живот прича” на ТВ Прва у којој је Марија Лукић из Бруса сведочила о сексуалном злостављању од стране председника ове општине Милутина Јеличића Јутке, мештанима Бруса је нестао кабловски сигнал.

марија лукић
Фото: ТВ Прва

Како се испоставило, неко је искључио струју Дому културе у коме се налази емисиона техника локалног кабловског оператера Сити Сервис. Директор Сити Сервиса Зоран Радојковић за Раскрикавање је потврдио да је неко звао његове раднике са молбом да сами прекину сигнал, али су они то одбили. Није, међутим, могао да прецизира од кога је стигао такав захтев. „Шта да вам кажем. Очекујете од мене да ја то кажем, а све знате”, навео је Радојковић. Дом културе у Брусу је синоћ од 10 сати увече био једини без струје. Струја је дошла тек јутрос, а Радојковић наводи да не памти да се то икада десило за 15 година колико Сити Сервис користи просторије ове установе.

„Нисмо имали никаквих проблема већ 15 година, то је подземни кабл, нестанци напајања се ретко када дешавају. Деси се да дође до прекида сигнала ако у целом граду нема струје, па онда и код нас. Не памтим да је само Дом културе остао без струје”, каже он.

Примио је многобројне позиве током вечери од незадовољних корисника којима није било јасно шта се дешава и зашто су остали без интернета и телевизије.

„Замислите како је мени било кад су ме позивали људи, било је и увреда… Пробали смо да сазнамо у Дому културе шта се дешава, да ли је пала склопка или нешто слично, рекли су да не знају шта је али да не могу пре јутра да реше проблем, тако да је сигнал стигао око пола шест ујутру”, каже он.

У ЕПС-у за Раскрикавање тврде да немају везе са тим, а УНС-у је у овом предузећу речено да је “вероватно неко у Дому културе искључио струју”.

„Па вероватно”, наводи Радојковић и потврђује да је пре искључења струје неко покушао да натера сам Сити Сервис да прекине сигнал.

ТВ Прва је јутрос саопштила да је, према њиховим незваничним сазнањима, тај захтев стигао од председника Општине Милутина Јеличића Јутке, кога је Марија Лукић, некада запослена у његовом кабинету, пријавила за сексуално злостављање.

Радојковић није могао да потврди ову информацију. Како каже, њега лично нико није звао, али његове раднике јесте.

марија лукић
Јутка и Марија Лукић / Фото: ТВ Прва

„Не знам ко их је конкретно звао, то је било преко неких ко зна којих људи. Не могу да тврдим да је то био председник Општине Брус. Рецимо да је то био захтев „са улице”, а ко је то, ви боље знате”, каже он.

На питање ко би други у Брусу могао да буде заинтересован за прекид сигнала у моменту када почиње емисија у којој жена говори о сексуалном злостављању од стране председника Општине, Радојковић каже:

„Шта да вам кажем. Очекујете од мене да ја то кажем, а све знате. Понављам да мене нико лично није звао. Моји радници су питани да прекинемо сигнал, ми смо то одбили. Сматрао сам такав захтев потпуно неумесним – у Брусу кабловски сигнал има и Телекомов ИПТВ, Прва може да се гледа и преко антене. Шта вам значи да прекинете сигнал за на пример 500 људи када ће то да види 5 милиона људи у земљи?”, пита он.

Није могао да прецизира колико корисника имају у Брусу – каже, мисли да имају нешто више него Телеком, а у шали додаје да ће можда „после овога они прећи у Телеком”.

„У време интернета и Јутјуба ништа не можете да сакријете, тако да је такав захтев био потпуно сулуд јер се овим постиже само контраефекат. Беспредметно је да цела Србија види нешто, а Брус не, а зна се отприлике зашто је нестала струја. Ко од људи и није хтео да гледа емисију, сад ће да буде заинтересован да је погледа, да види шта се ту дешава”, објашњава директор Сити Сервиса.

Марија Лукић, жена која је јавно проговорила о сексуалном злостављању којем је била изложена као запослена у Јеличићевом кабинету и чији је случај уздрмао јавност, за Раскрикавање наводи да нема дилеме – ово није случајност.

„Никад се досад није десило да нестане сигнал, једино ако нестане струја у целом граду, или том делу града. Очигледно да се то десило због емитовања Живот приче које се претходних дана најављивало а у којој је осим мене главни актер и Милутин Јеличић”, каже она.

марија лукић
Гостовање Марије Лукић у емисији „Живот прича“ на ТВ Прва / Фото: ТВ Прва

И Јеличић, као и директорка Дома културе у Брусу Бојана Ђошић остали су недоступни за коментар. Како нам је речено у њиховим кабинетима, на седници су Скупштине Општине.

Током писања текста, новинарка Раскрикавања је разговарала са неколико запослених у локалним институцијама који су мештани Бруса. Сви су упознати са оним што се дешава у граду, као и са необичним искључењем струје, али нико није желео ни незванично да говори о сумњама да иза свега стоји Јеличић.

Марија Вучић, Раскринкавање

 

1 коментар

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.