УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ! „ЖИВА МУМИЈА“ Медвед је Александру поломио кичму и оставио га у јазбини као „оброк“. Месец дана касније НАЂЕН ЈЕ ЖИВ

Рус који је изгледао као „жива мумија“ спасен је из медвеђе јазбине у којој је провео месец дана након што му је предатор поломио кичму и оставио га унутра, као „оброк за после“.

жива мумија
Фото: Профимедиа

Човека, који је идентификован само као Александар, су пронашли ловачки пси у руском региону Тува, близу границе са Монголијом.

Ловци су прво мислили да је тело мумуфицирано на сувом ваздуху, али су убрзо схватили да је човек још жив.

На шокантном снимку се види да је Александрово тело било прекривено сувом крвљу и земљом, његова кожа је била потпуно бела и једва је могао да отвори очи.

Доктори кажу да може да помера руке, отвара очи и говори, али да је поред тога непокретан и исцрпљен.

жива мумија
Фото: Printscreen

Мрки медведи су познати по томе да делимично или потпуно „сахране“ свој плен и да се тек данима или недељама касније врате да га поједу. Они то раде да би сакрили плен од лешинара док се месо распада и постане довољно „зрело“ да га лакше поједу.

Александар је рекао да је пио сопствени урин да би преживео и да је све време страховао да ће се медвед вратити да га докрајчи.

Лекари сматрају да је право чудо што није мртав и да им није јасно како је успео да преживи толико дуго.

Александар је пронађен када су ловачки пси улетели у пећину и одбијали да изађу. Ловци су затим ушли за њима, а човека кога су нашли описали су као „живу мумију“.

Daily mail